måndag 1 april 2019

Falafel steka

Rulla dem i sesamfrön och stek dem gyllenbruna i lika delar smör och olja. Rätten innehåller gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.


Stek bullarna i lite olja i en stekpanna, ett par minuter per sida. Hemgjorda falaflar är lätta att göra. Falafel är en traditionell rätt från Mellanöstern.

Stek falaflarna på medelhög värme tills de fått fin färg. Vänd och stek färdigt på lägre värme. Egen falafel är gott och enkelt att göra. Ofta friteras de i olja men här bjuder vi på en ugnsstekt variant.


Servera med tillbehör och sås i pitabröd. Fyll bröden med falafel, grönsaker och toppa med morotstzatziki. Blir det falafel över är dom lika goda dagen efter.


I detta recept steks de istället, utan att göra minsta avkall på den goda smaken.

Jag har gjort några satser med falafel senaste åren. Just nu gillar jag extra mycket att steka dem i ugnen istället för att fritera dem. Här får du lära dig hur man gör hemmagjord falafel. Välj mellan den traditionella falafeln med kikärtor eller falafel med grönsaker.


Falaflar är också goda i sallader eller som tillbehör till fisk och skaldjur. De är även ett bra vegetariskt alternativ på buffébordet. Hemmagjord falafel med tillbehör, en otroligt god middag eller plockmatstallrik.


Dessa små kikärtsbollar tar bara en halvtimme att göra, här är receptet. Hemmagjorda falafel är något av det godaste som finns, älskar att göra mina egna.


Det är inte svårt men ganska tidskrävande, så du behöver tålamo väl. Vi älskar alla former av ”bowls”, så vad passar bättre än en falafel bowl? Ilan, tidigare ägare av Falafelkungen i Lun tycker att de turkiska av mellanstorlek är bäst.


Med den här snabba versionen av falafel behöver du inte komma ihåg. Vänd dem i panko och stek i rikligt med olja på medelhög värme i 30– sekunder på. Stek dem på svag värme i olja i en stekpanna ca min på varje sida.


Har du ätit falafel någon gång. KitchenTime säljer köksprodukter för att steka och fritera dina råvaror.

Stort utbu bra priser och fri frakt vid köp över 150kr. Köper du färdig fryst falafel ? Jag vill hitta en som är god och går lätt att steka ! Tror du det är svårt och jobbigt att göra falafel ? Här är ett grundrecept som du kan börja med och sedan tweaka med de kryddor du älskar. Perfekt för den som är vegetarian men ändå vill äta något smarrigt.


Här hittar du fyra sätt att tillaga din falafel på. Prova gärna något av recepten själv.


Det är väldigt enkelt att göra och man behöver faktiskt inte fritera utan det går superbra att steka dem också 🙂 st falafel. En mycket enkel variant på falafel.


Rulla till bullar och stek i olja eller smör. Om man vill kan man rulla dem i sesamfrö innan stekning.


Den spröda utsidan överraskar med sitt lena och mustiga innehåll och går enkelt att tillaga genom att steka i olja eller. Ingredienser: Malda kikärtor Stekt vitlök o chili Spiskummin Bladpersilja Salt Lite mjöl. Anteckning Blanda samman yoghurt, pressad vitlök, och riven gurka. Lägg salla skivad lök, falafel och tzatziki i pitabröd och servera.


Dela brödet på hälften och värm det i ugnen. Under tiden som brödet värms stek spenat falafeln enligt instruktionerna på förpackningen. Vill du frysa in falafel ? Då steker du den lite lätt och sedan fryser in.


När du sedan vill använda den, så är det bara att lägga på plåt eller att frysa in. MÅNDAG Pannbiff serveras med stekt lök, skysås och kokt potatis.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.