tisdag 24 juli 2018

Spräcka sten med eld

Att spräcka berg med snigeldynamit kräver. Stenen på bilden hade inte en enda spricka i sig efter. Dammsugaren blåser in luft och syre till elden. JockeTuffing och Torgny spräcker storsten - Duration.


Jag har spräckt massor av stora stenar med hjälp av en värmestav.

Stenar väger mer än man tror och ibland finns de där man inte önskar. Spräcker sten med eld Michael Hedman. Man kan försöka spräcka stenen med handkraft, men om det inte går finns en expanderande.


För att spräcka stenar med hjälp av snigeldynamit behöver du förutom en blandning av stenspräckarpulver och vatten även en del. Det vanligaste användningsområdet är för att spräcka större stenar i hanterbara delar. Du kan ta bort större stenar och jämna till berg med snigeldynamit.


Nu expanderar massan i borrhålen och spräcker stenen. Weber informerar: Hitta rätt systemlösning för att spräcka sten ljudlöst.

När weber demex blandas med vatten. Har köpt st kilar och kommer hyra en Hilti MDbergborr till helgen. Genom att först upphetta bergarten till mellan 3och 4grader kunde man spräcka stenen mer.


Har du en stor sten på tomten du vill ta bort? Då behövs ingen dynamit, utan det finns enklare och säkrare. Martin Timell visar hur du enkelt och säkert tar bort.


För några år sedan borrade jag ett antal hål i en sten i avsikt att spräcka den. Kontakta oss redan i dag om du har frågor eller vill börja arbeta med Sten. Behöver ni hjälp med att ta bort berg och sten ? Med stenspräckning spräcker vi berg, sten, klipphällar, betong och bergknallar m. Med deras sten -spräckare får vattnet lite hjälp på traven, och gör mos av riktigt stora stenar.


Det går att spräcka stenar i storleken 5-kubikmeter. Det billiga, snabba och säkra sättet att spräcka och bli av med uppstickande stenar och bergklackar, större stenbumlingar, betongfundament mm.


Numera kan sten och mindre bergknallar enkelt tas bort på tomter och fastigheter. Med stora risker vid användandet i form av att skottet kan enbart blåsa utan göra minsta åverkan på sten.


De som jobbar med krutbaserade spräckningsarbeten och utför arbeten med denna spräckteknik måste.

Hur är enklaste sättet att bli av med så pass mycket sten att vi istället kan anlägga gräsmatta där? Det är skillnad på berg och sten. Denna gamla metod är mycket effektiv för att dela stenblock och "bryta" bort berg med. Naturligtvis går det långsammare på det gammaldags sättet han gjorde, men med ett riktigt bra borr borde det gå fort.


Med krut är det möjligt att spränga berg och sten vibrationsfritt samt med en väldig precision. Vi spräcker berg för LPS-kvarnar speciellt i känslig.


En enkel metod att dela stora stenar, tillverka kantsten, spräcka bort sten för utbyggnader etc. Täck över med en duk, eventuella. Den äldsta brytningsmetoden är att spräcka berget med eld, s k tillmak-ning. När krut, nitroglycerin och dynamit kom kunde man spränga.


Sevelund AB arbetar framförallt med stenspräckning, stubbfräsning och trädfällning. Du är varmt välkommen att kontakta oss.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.