fredag 24 juli 2020

Varmrökt lax recept

Lättlagat recept på varmrökt lax toppad med romsås som serveras till härligt smakrika basilikapotatisar. Romsåsen kan du göra någon dag innan.


Kika runt bland våra recept med varmrökt lax, smaklig måltid! Förslag på tillbehör är sallad med babyspenat, cocktailtomater samt avokado. En god enkel sommarlunch eller.


Varmrökt lax med romsås med kokt potatis och citron. En utmärkt fisk att servera på en buffé, eller som varmrätt. Dessutom är den bekväm - bara att köpa färdig.


Denna lax är en suverän och ofattbart enkel bjudrätt! Värm laxen i ugnen och servera med den läckra såsen och kokt potatis. Letar du efter recept på lättfixad festmat? Färdigköpt varmrökt lax med hemgjord mangosalsa och dillslungade grönsaker är supergott och alltid uppskattat!


Lax i krämig sås Lax med vitvinssås, örtpotatis och dillpurjo. Sväng ihop en restaurangmiddag hemma med den här laxrätten som är lika enkel som den är god. Rökt fisk är världens enklaste sommarmat.


Varmrökt lax recept

Servera med kalla såser och nykokt färskpotatis. Lycklig den som har en egen rök! Du som inte har det köper din lax färdigrökt. Dekorera laxen vackert och ställ fram den på julbordet.


En helsida lax räcker till många och ser festligt ut på. Vad är ett julbord utan den varmrökta laxen ? En utsökt fisk att servera till julbordet eller till buffén. Den fungerar även utmärkt som varmrätt.


Varmrökt lax recept

Dra skinnet av laxen, ta bort det gråa köttet och bryt laxen i munsbitar. Vad blir det till middag idag? Broccoli, varmrökt lax och krämig ostfyllning ger smak åt den här goda pajen. Passar lika bra till vardag som till fest!


Sallad med varmrökt lax, kokt ägg, grön sparris, avokado och tomat samt vinägrett. Gott som lätt lunch, förrätt eller middag till sommar, vår och höst. Svep in fisken i folie och lägg in den mitt i ugnen ca minuter.


Varmrökt lax recept

Gör under tiden strösslet. Den nyttiga och goda fisken kan användas på många olika sätt, i alltifrån. Det är inte svårt att förstå varför. Perfekt bjudrätt som sköter sig själv i ugnen.


Laxen eller regnbågen köps färdig. Lättlagad festpaj med grön sparris, varmrökt lax och parmesan. Enkelt recept på sparrispaj med varmrökt lax.


Laxmousse på liten knäckebit Laxrullar med pepparrotscrème. Tvätta och koka potatisen. Häll av vattnet och låt ånga torr. Ansa sparrisen och bryt av basen, koka sparrisen i lättsaltat vatten ca 3. Dom talar i ”byyi” om såsen.


Den måste jag också laga till. En örtig och frisk sallad med varmrökt lax står bra på buffén. Receptet verkar nog så svårt! Värm gärna laxen i 1grader varm ugn i cirka minuter.


Brömsebro Rökeri gör en alldeles underbart god varmrökt lax, så har ni vägarna förbi där så passa på. Lägg upp räkorna i en skål. Kallrökt lax är lax som är rökt med kall rök så att inte laxen blivit tillagad som i fallet med varmrökt lax.


Denna rosa läckerhet kan serveras enkelt till lunch eller middag eller.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.