fredag 24 juli 2020

Vad är paraffin

Vad är paraffin

Sverige är ett ljusälskande land. Så pass att vi eldar upp 3miljoner värmeljus per år, och peaken nås under december månad. Paraffin är svagt vitfärgat, utan. Vet du vad dina ljus är gjorda av?


I dagligt tal brukar vi säga stearinljus om alla levande ljus, men det vanligaste är faktiskt att ljusen inte är gjorda av. Alla varianter av paraffin är olösliga i glycerin och vatten (kan inte tvättas av med vatten och tar inte heller upp vatten). Stearinet är fastare i konsistensen vid rumstemperatur än paraffin, är biologiskt nedbrytbart och anses ha en högre kvalitet än paraffinet.


Ofta får vi höra att mineralolja är den värsta ingrediensen som kan finnas i ens hudvårdsprodukter, men vad är mineralolja? Och är det verkligen så dåligt? Vad använda för olja till. Flytande paraffin har flera risker delvis på grund av att det är lättare att.


Vad är paraffin

Inlägg där namn är företags. En paraffin spa är en anordning som används för att värma paraffinvax så att den kan användas för terapeutiska ändamål. Exempel på en mer kemisk rening är då mikrokristalliniskt paraffin ur cylinderoljor används som råvara.


Vad är paraffin

Gasol är ett svenskt namn på en gasblandning som till största delen består av propan och butan. Crafters intresserad av att ta projektet ett steg längre kan köpa paraffin och vekar för att göra deras vax minnessaker i ljus.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.