tisdag 28 juli 2020

Stentrappa i slänt

De flesta trädgårdstrappor byggs i slänter, men alltför många är behäftade med det allvarliga felet att de har anlagts på slänten eller sluttningen i. Hej, vi ska bygga en stentrappa i en slänt och undrar lite om underarbetet som måste göras. I några beskrivningar jag läst tycker de att man ska.


Jag har en liten slänt i min trädgår. För att inte tala om den nya stentrappa jag vill göra på ett annat ställe … Här finns slänter! Stentrappa - vi har block till trappa, entrétrappa, blocksteg i granit och blocktrappa. Vi bor i ett sutteränghus och på ena sidan är en slänt (gräs) men vår och höst blir det bara lera.


Har en slänt på baksidan av huset. Vill ha växter som skärmar av altanen och samtidigt slippa klippa gräs i en slänt. Målsättningen med projektet var med hjälp av stödmur förvandla vår tomt från en oanvändbar slänt till en yta för avkoppling med spaba. Vangstyckena kan lämpligen vila på flata stenar längst ner, om trappan ska ligga i en slänt.


Stentrappa i slänt

Ohlis trappa blev både lång och i två vinklar. Undrar om det ärså klokt med sten i en slänt han gissa att sten kan vara halt. Har skissat på konstruktion (ej skalenlig).


Trappan blir cirka 3m lång. Ett blocksteg är ett trappblock som används för att bygga framförallt trappor i en backe eller slänt. Det går självklart bra att använda dessa block till att. Har just gjort om en gammal trappa i en slänt.


Betong- eller stentrappa kan också väljas med tanke på miljö och omgivning. Byggoteknik är ett teknik- och kunskapsföretag som utvecklar och säljer system för besöksräkning. Kunskapsbanken på byggoteknik. Vi har redan materialet hemma på tomten, i form av huggna granitblock (m bredd).


Vi behöver nu hjälp att anlägga stentrappan i en slänt. Skala av matjorden och schakta ur under-liggande mark på den plats i slänten där trappan ska ligga. Designa en stentrappa med. Väljer du våra standardmått på blocksteg och material kan du med stor variation montera en trapp i både slänten och.


Stentrappa i slänt

Idag finns stenblock av granit eller betong som är lätta att hantera. Genom att dra trappan fram och tillbaka över slänten kan man ta upp en starkare lutning än med en rak trappa. Stenblixten är företag som jobbar speciellt med sten STENLÄGGNING-PLATTSÄTTNING - MURAR - TRAPPOR.


Molnsätra Natursten - Granit plansteg 300. Med plansteg i granit renoverar du din gamla utslitna trappa. Limmas med fix på befintlig trappa.


Att reparera en stentrappa av normalstorlek (2-kvadratmeter) tar mellan och arbetstimmar. Allt till ditt byggprojekt. Handla tryggt online hos Bolist. Magnolia: Bygga stentrappa Nylagd stenstapp, innan sanden!


Vi har äntligen börjat att göra iordning på vår framsida. Undrar om du skulle kunna ge mig ett förslag på lämpliga växter samt hur jag skall gå till väga med denna slänt.


De hade en slänt framför huset som påminner om vår. Här har de gjort formen på terasserna och en stentrappa som ringlar sig upp.


Stentrappa i slänt

Senaste tillskottet är min trätrappa som tar mig upp i östra slänten där jag har för avsikt att anlägga buskage och rabatter - trappsteg.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.