onsdag 29 april 2020

Slipa köksbänkar

Köp Snygga Köksbänkar till Köket. Slipa och olja in din bänkskiva – vi guidar dig steg för steg i slipning och oljning av din bänkskiva.


Ekskivan slipas ner till rent trä innan den torkas av och stryks med vit oljebets. Efter en torktid på ett dygn kan träoljan appliceras. Du kan utan problem byta ut en gammal diskbänk, om du väljer en som är ett nummer större. Om du dessutom slipar den gamla köksbänken blir den som ny igen.


Skivorna måste oljas innan du början använda dem, annars kommer du att få fläckar på dem. Dessutom måste de slipas så att de blir släta. Skåp och lådor ska matchas med köksbänkar. Du kan behöva slipa om skivan med jämna mellanrum för att få bort olika skador som uppstått.


Slipa köksbänkar

Här hittar du utförlig information och steg för steg beskrivning med förklarande fotografier om hur man slipar med slippapper för hand på trä. Tar du hand om din köksbänk hemma på rätt sätt? Skulle den få fläckar och repor kan det lätt slipas bort, och med polering blir den som ny. Hej, vi har köksbänkar i bok, som börjar bli tråkiga och skulle behöva slipas om.


Jag har tidigare försökt slipa med fint sandpapper, men då. Ska oljan som bevisligen ligger kvar ovanpå tas upp av trät, ska man slipa lätt för att få bort det eller hur ska man bete sig? Rengöring av köksbänk i ek. Själv använder jag alltid paraffinolja när jag behandlar köksbänkarna, riktigt drygt billigt är det.


Sen om man vill så är det extremt lätt att pigmentera osmon så man har. Processen kan liknas till vad som händer när man slipar virke. Med natursten är processen lite mer komplicerat men tekniken är ungefär detsamma.


Sten är det självklara valet och gör köket både vackrare och mer funktionellt. Vi tillverkar köksbänkar i standardmått men oftast måttanpassar och tillverkar. Slipa bänken för hand med sandpapper som du doppar med jämna mellanrum i vatten. Sedan är din köksbänk klar och redo för användning!


Chatta med experter eller fyll i en offertförfrågan direkt. Vi producerar, mäter, installerar och levererar. Jag skulle behöva hjälp med en uppfräschning (slipning och lackning) av en lackad köksbänk i ek. Den är inte speciellt stor: en L. Kalksten är både vackert och hållbart att använda i stenarbeten som golv, fönsterbänkar och köksbänkar.


Välkommen att köpa kalksten hos Bröderna. Marmor Marmor levereras oftast med slipad (matt) yta. Stenen får då en slät yta som är lätt att hålla ren.


Vissa sorter kan med fördel behandlas med. Detta kan man använda för att slipa och polera både vaxet och betongen med. Men vad gör jag med köksbänkarna ? De är i oljat trä, troligen teak.


Det verkar som om du ska slipa ner dem för att de ska kännas fräscha. Drömmer du om ett kök i lantlig stil? Se här hur du skapar en färggrann köksbänk av kakel som passar perfekt i det rustika köket.


Vi arbetar med granit, marmor och kalksten. Alla möbler på de golvytor som skall slipas måste vara bortplockade och dessa kan ställas försiktigt tillbaka ca. Trappor, Köksbänkar och Altaner.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.