torsdag 12 mars 2020

Stenolja till marmor

Detta bör upprepas gång per år. Då marmor är en porös stensort måste man vara extra försiktig med ämnen som kan färga av sig, till exempel syror. Hur behandlar du marmor på bästa sätt? Marmor är ett naturmaterial som är poröst.


Varje marmorskiva är unik i sin marmorering, dock har alla skivor en sak. Handla enkelt och smidigt på nätet med hemleverans till hela Sverige. Vit marmor kan gulna av smuts. Den avslutande behandlingen, som ger marmorn en blank yta, utförs med stenolja eller stenpolish.


Stenolja till marmor

Stort utbud och snabba leveranser. Besök Stenbolaget och beställ din stenbehandling idag! Man får alltså inte spilla läsk på en marmorskiva! Läs mer och beställ redan idag på stenbolaget.


Vi har ett brett utbud av produkter i marmor. Klorin (kan bleka stenen) Väteperoxid (bleker) Kaustik soda. Stone Brite skyddar och förhöjer den naturliga färgen på natursten, tumlad marmor, skiffer, flammad granit och kalksten. Raffinerad kokt linolja för behandling av sten, keramik, tegel, betongplattor mm.


Trä är bra att skära och hacka på. Skyddar mot fett och smuts. Man skall vara försiktig med sådana ämnen som kaffe, te, rött vin (alkohol också generellt), oljor, syra frukt.


Stenolja framtaget av linolja för hållbart skydd av stenmaterial. Välkommen till Sekelskifte och vårt sortiment av linoljeprodukter! Färgerna är uppdelade i serier.


Går hur lätt som helst för marmor är mycket. Vi tillverkar nya gravstenar, textkompletterar, renoverar. Att rengöra och putsa marmor är enkelt när du vet hur du ska göra. Läs vidare här för att hitta enkla tips på rengöring av marmor ! Nero Marquina är en svart marmor med vit ådring som passar bäst i badrum eller som fönsterbänk och inte som köksbänk eftersom den behöver mer underhåll i ett.


Stenolja till marmor

Hela trapphusets marmor har också slipats och såpats. Numera finns även speciella stenprodukter som stensåpa, stentvål och stenolja i fackhandeln. Skötsel och underhålls instruktioner av bänkskivor i granit och marmor. Texelent stenolja är en ny produkt inom ytbehandlingssortimentet i vår webbutik WS och Company.


Stenolja till marmor

Den här oljan både skyddar och framhäver både färg och struktur. Stenolja och liknande impregneringsprodukter är till för att täppa till. Därför var jag inte lite misstänksam.


Så får man bort fläckar på kalkstensskivor. Finslipad kalksten och marmor är lämplig att impregnera med paraffinolja när stenen är ny och därefter någon. Om din bänkskiva har en matt yta krävs det att en stenmurare kommer hem till dig och gör en ny slipning med speciella verktyg och slip för att få en glansig yta. Granitman OÜ erbjuder stenbänkskivor till kök och badrum.


Stenhandboken – Skötselanvisningar. Natursten av god kvalitet är ett material som är lättskött och håller sig vackert i generationer. Bänkskivor är Landernäs Marmors huvudområde. Tänk på att marmor är ett poröst naturmaterial som bör behandlas med stenolja.


Restaurering av byggnader är ett stort ämne och det råder många olika meningar om vilka principer och metoder som ska tillämpas. Vi rekommenderar även att du använder glasunderlägg. Måttbeställ en underhållsfri bänkskiva från CGK Sten i granit eller marmor till kök, badrum. Snygg kantning och infällning av spishäll, diskho.


Vi bryter Norrvangekalksten i eget stenbrott, km norr om Slite. Kappelshamnssten bryts i egna stenbrott.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.