fredag 27 mars 2020

Pistolhake segel

Vantskruv mm brons Turnbuckle bronze. Verktyg och material för segelreparation och mycket mer. Varje vara anges med pris inklusive moms.


Innan betalning kan du se det totala priset inklusive alla avgifter, moms och frakt. Ett segel är en investering som ska förvaltas väl för att ge fullutdelning. Kontrollera innan hissning att alla pistolhakar eller travare sitter rättvända. Har nyligen bytt från en Havsfidra med Furlex till en RJ85:a med klassiska lösa försegel vilka sitter med pistolhakar på förstaget.


Har fall är neddragna till. Varumärken Nyheter Senaste månaden. Kom in till oss på Nya Varvet där hon fick sina nya segel. Destination Norwich, England.


Vi är tillräckligt stora för att ligga i frontlinjen i utvecklingen av segel. Men inte så stora att du som kund blir anonym. Segla med rullfock – undvik fallgroparna. Hos oss är du alltid kung.


Pistolhake segel

Många väljer rullfock som försegel idag. Tänk att slippa hissa och vika och knäppa på pistolhakar på förstaget. Tesatejp, Rigg, Dacron etc. Segelmakeriet utför reparationer av segel och kapell.


Vi syr även upp nya kapell och soltak utefter kundens önskemål. En litsning utföres på så sätt att seglen kan. Litsning kan göras med pistolhakar eller olika litshakar av metall eller plast för att fästa ett försegel. Används bland annat till att fästa manometer och backup lampa.


Pistolhake med svivlad ögla i mässing. Har nyligen fått en offert på nya segel tillverkade hos Rolly Tasker Phuket Thailand från Gransegel. Då offerten var MYCKET knapphändig, innehöll lite. Vi älskar att hitta lösningar som gör din vardag lite lättare.


Det är med segel som med kostymer – Skräddarsydda passar bättre Man behöver inte segla Volvo Ocean Race för att förstå att segel som är optimalt. Nu har jag tappat en pistolhake i sjön (naturligtvis) och.


Engelska seglingstermer i tabellform. Gick igenom segelgarderoben sedan jag mastat på och satt på seglen och konstaterade att jag har kvar följande som följt.


Pistolhake segel

På sätt och vis är det ju en nackdel att seglet är lätt. Jag håller helt med dig om att pistolhakar i brons borde vara ett passerat stadium.


I en annan tråd om gennakers, så diskuterades vilka vinklar man seglar med olika segel. Fabrikat Förstagsdiameter. Underkant halshorn öljett - överkant fallhorns öljett.


Att få tag på begagnade segel i bra skick är inte helt lätt om ens. Ett segel som alltid är utsatt för väder och vind kräver ett UV-skydd för att skydda akter- och underlik. Det mest klassiska är pistolhakar. North Sails is the Worldwide leader in Sailmaking.


Pistolhake segel

Arabesque Gamla segel ! En stor nackdel med försegel på pistolhakar är att seglet måste rullas ihop efter varje segling. Som standard sys förseglen med mässings pistolhakar i förliket. Akter- och underlik har justerbara liklinor, för att undvika fladder när seglen åldras. Alla segel halsas ovanpå trumman.


På den “gamla goda tiden” seglade jag bl a OEoch där hade vi pistolhakar i förseglen. Stort, lätt ballongliknande segel som sätts för om masten.


Min båt har förseglen hängda med pistolhakar. Det är tidskrävande att få fram en sådan här tabell och svårt att hitta överlappen mellan olika segel.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.