söndag 23 februari 2020

Skadarsjön

Vandringsresor på egen hand i Montenegro! Cykelresor på egen hand i Montenegro! Precis intill ligger även nunnornas ö. Klostren är hem för ett 15-tal munkar och nunnor mitt i. Programledare är Mats Ottosson.


Egen dag att koppla av på stranden eller på spa.

Musik och underhållning vid middagen på hotellet. Har bokat en resa till Budva, Montenegro maj.


Vet absolut inget om stället så finns det någon som kan berätta något om väder, stran shopping, mat. En oväntad skatt i Monte Negro omgiven av magiskt blå sjöar, betande kor och fantastiska berg.


Shkodrasjön, alternativt namn på Shkodërsjön på svenska. Skutarisjön, ett äldre namn på Shkodërsjön. Vi följer till att börja med den vackra kustvägen söderut och viker sedan av inåt landet.


Den krushuvade pelikanen är Europas största fågelart.

Skadarsjön, det serbokroatiska namnet på Shkodërsjön. Med sina drygt tre meter mellan vingspetsarna, och sin långa krökta hals, förmörkar de vita. Här finns mycket växtlighet och djurliv.


Ett mycket vackert naturområde som ligger mellan Bar och Podgorica. Här hittar du våra bästa restips om Montenegro - allt från vackra fjordar och charmiga byar till den exklusiva lyxstaden Budvar. Trots kyla och mörker är säsongen inte alls slut för lockespindelfantasten Thomas Holmgren. Flera gånger varje kväll fingranskar han sin favoritlokal: husets.


Men väl värt ansträngningen. Urgammal mossbelupen skog att vandra i. Ta gärna en promenad runt den.


Den lilla staden Virpazar ligger nästan ute i. Becici erbjuder sol och bad vid en av Montenegros längsta stränder på dagen, och gångavstånd till Budva om kvällen - Boka din resa till Becici (Montenegro) hos. Sjön utgör en stor del av gränsen mot Albanien.


Mälaren, vilket inte hindrar den från att vara den största sjön på. Dag 1:Transfer till Shkodra, Albanien. Välkommen till NOVASOL för att hyra hus i Montenegro för semestern.


NOVASOL - kvalitetssäkrade semesterhus och lägenheter med bokning online.

Adriatiska havet i norr och Medelhavet i sydväst. Den 4km långa sträckan går från Serbien till Montenegro. Denna lägenhet har en terrass. Ligger på gränsen till Albanien.


Namn: Plantaze Vranac Land: Montenegro. Pris: 5800:- kolli fl à 7ml. I dag togs beslut om ett stöd till. Ett annat exempel från en flashbacktråd. Middag på hotellet i Cavtat.


Slätten fortsätter upp mot Kotorbukten, Europas sydligaste fjor. Biogradska Gora och Park Prokletije också. Durmitor och Lovcen är fantastiska ställen med berg.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.