onsdag 18 september 2019

Indisk myntasås

Gurka rivs och blandas med matlagningsyoghurt, spiskummin, färsk mynta och lite socker. Raita är en indisk syrlig yoghurtsås, perfekt till lammrätter! Fräsch myntasås, ett perfekt tillbehör till både kött, fisk, kyckling eller krispig sallad.


Här har vi samlat en hel del recept med. Frisk myntasås med ingefärssting. Oumbärligt tillbehör i det indiska köket, till grillat lamm och lammgrytor, som salladsdressing eller att doppa naanbröd i. Ansa och skär blomkålen i mindre buketter, blanda med rapsolja, salt, svartpeppar, torkad koriander, spiskummin, torkad ingefära i en bunke.


Till den hett kryddade indiska maten passar det med en svalkande sås. Fräsch gurk- och myntasås som smakar fantastiskt till exempelvis tandoorikycklingspett.


En klassisk engelsk sötsur-sås med mynta - alltså mintsmak till lammstek och potatismos. Indisk Alla Carte FÖRRÄTTER. Förätter: Papadam: 20:-Tunt indiskt hårt bröd.


Curry Republik, MasttorgetMalmö. Friterade blandade grönsaker med myntasås. Fnterade kyckling med sallad och myntasås. Vi erbjuder Lunchbuffé, a lá carte och avhämtning.


Två indiska piroger med sallad och myntasås. Grönsaker friterad på ett traditionellt indisk vis,serveras med sallad och chutney 35kr. Av Måns Falk och Anna Tesch. Tillagningstid: minuter.


Gillar du det här receptet? Hemlagad vårulle fylld med kyckling, vitkål, chili, koriander, och indiska kryddor. Huvudrrätt Namaste grill Grillad kycklingfilé, lammfilé och scampi på spett. Bhunagrytan är tillagad med smörfräst lök, färska indiska kryddor.


Serveras på en salladsbädd med myntasås. Indian gate är en liten indisk restaurant som sätter kvalité på maten och din smakupplevelse i första rummet. Vi har såväl lunch som a la carte menyer.


Papadam 19:-Två stycken med finmalet krispigt ris och linsbröd serveras med myntasås. Två vegetariska piroger med myntasås. Marinerade kycklingbitar eller indisk ost, panerade i kikärtsmjöl som sedan friterats. Stars - Touch of Bombay, Bergavägen 8K, Åkersberga.


Stars är resultatet av en idé vi fick under tiden då vi arbetade på indiska restauranger i Stockholm. Flemminggatan, Kungsholmen Restaurang Razmoni. Tandoori House, Kalendegatan 1 Malmö.


Traditionellt äts indiskt bröd som tillbehör tillmaten. Vegetarisk pirog med chutney och myntasås 35kr. Jag älskar att läsa kokböcker och är särskilt förtjust i dem som handlar om världens olika kök. Det är så spännande att läsa om andra länders mat och.


Pudina lamb tikka kr Lammbitar grillade i tandooriugn. Tigerräkor marinerad samt panerad i kikärtsmjöl som sedan friteras. Fylld med sojabitar och utvalda kryddor.


En annan populär söndagsrätt är lammstek med myntasås.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.