onsdag 24 juli 2019

Spräcka berg med hydraulik

Kan man spränga berg med en handpump? Ja, i alla fall om du heter Henrik Bojö. Spräcker berg med hemma laddat krut. Det är spräckning och inte sprängning.


Vi säljer utrustning och material för. Vi utgår från Stockholm men säljer över hela Norden. Och så fyller vi på med erfarenheter från.


Att spräcka berg med snigeldynamit kräver tålamod – men det blir bra. Björn Christiernsson lär dig hur du gör, och ger dig tre roliga fixartips i höst.


Det finns metoder som går ut på att man inte behöver spränga för att få bort stora stenar. Metoden är inte lämplig för att ta bort hela berg men gör att man. Principen bakom Yamamotos bergspräckare bygger på att man med hjälp av hydrauliskt tryck inifrån spräcker sten och berg.


Med bergspräckning kan men enkelt. Och det är att spräcka stenar och berg. Om du har ett berg på mer än kvm så är det mer fördelaktigt att spränga berget. Sprängning sker normalt med.


Hydraulik - och pneumatikkomponenter. Detta eftersom det är svårt att skapa ett spräckplan rätt igenom berget.


Denna gamla metod är mycket effektiv för att dela stenblock och "bryta" bort berg med. När stenen eller berget spricker försvinner gasen. Det höga trycket spräcker berget effektivt. Den omvandlas då till gas som spräcker upp berget.


Har du en stor sten på tomten du vill ta bort? Då behövs ingen dynamit, utan det finns. Täck in stenen med plast för att skydda mot regn. Nu expanderar massan i borrhålen och spräcker stenen.


De som jobbar med krutbaserade. Behöver ni hjälp med att ta bort berg och sten? Med stenspräckning spräcker vi berg, sten, klipphällar, betong och bergknallar m. Har köpt st kilar och kommer hyra en Hilti MDbergborr till helgen.


Ny teknik för att spräcka bort sten. Allent AB anväder en metod med krutpatroner i ställe för dynamit. Dardning som är ett mekaniskt sätt att spräcka berg på går snabbt men har begränsningar i omfång och djup som ska spräckas.


Därefter kunde berget brytas med spett och andra verktyg. Efter en eldning kunde man i bästa fall bryta omkring en decimeter berg.


Snigeldynamit kallas också för Expansivcement för tyst och försiktig spräckning av sten, berg och betong. Stenar väger mer än man tror och ibland finns de där man inte önskar. Man kan försöka spräcka stenen med handkraft, men om det inte går finns en expanderande. Vi har tydligen ett berg under.


Den äldsta brytningsmetoden är att spräcka berget med el s k tillmak-ning. När krut, nitroglycerin och dynamit kom kunde man spränga. S patron betydligt säkrare att lagra.


Med detta som bakgrund är en 1. Ska du spräcka berg och är ute efter bergspräckare så läs gärna. Nu kan vi på Rockbreaker Tools AB stoltsera med våran relativt nya produkt inom.


Markförstärkning Förankring i berg med förspända linor Stagning av spont genom förankring i. Vi utför vibrationssäker, besiktningsfri, snabb och ekonomisk bergspräckning, bergsprängning och stenspräckning i Göteborg med omnejd.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.