fredag 12 april 2019

Fårost italien

Fårost är ost gjord på mjölk från får. Vällagrad pecorino är lagrad i månader. Under de senaste åren har utvecklingen gått från parmesanblandningar som pesto mot Mozzarella, Tallegio och fårosten Pecorino.


Från smakblandningar till renhet. Italienska ostar – ostar från Italien.

Vi har ett stort sortiment, allt från dem smuliga, syrarika getostarna till dem mer vällagrade. Ursprungligen var ricotta en fårost men görs idag även av komjölk. Osten finns både som färsk.


Gorgonzola doc Fiore Krämig grönmögelost från Lombardiet. Bruschetta med tomat- och äppelchili samt fårost Mitt Kök.


I Slovakien är deras nationalrätt bryndzoehalusky som är kroppkakor med fårost och bacon. Pecorino Moliterno Klassisk lagrad fårost från Sardinien.

Artikel Comfort food – perfekt i höstmörkret. Recept Brillat Savarin med karamellpäron. Mil något salt och pikant nötig smak. En långpannepizza som blir någonting mellan pizza och brö med en smakrik topping av kryddig salami och fårost.


Pizza - ursprungligen uppfunnen i Neapel. Bryndzove halusky - kroppkakor med fårost och bacon. Potica - en traditionell sötsak.


Det som skiljer grekisk mat från andra medelhavsländers matkultur är framförallt enkelheten. Matlagningen präglas av gamla traditioner och recepten. Den ene kan lyfta den andre till nya och högre höjder. Det ser kanske inte mycket ut för världen då det puttrar på i pannan men det.


Noppa och tvätta jordgubbarna. Skär i skivor och lägg i en skål. Imponera med hemmagjord ricotta! Trippa alla romana- inälvor från nötkreatur smaksatt med mint och pecorino romano (stark fårost ).

Skillnaden mellan denna fantastiska. Lagra fårost, Sardinien. Syskonen Sandra och Roberto Mongili. Vissa produktgrupper är undantagna i lagstiftningen om ingredienstexter.


Men hur vet man när det är helt nödvändigt att återvända? Ett par dagar senare finns inte pastan att köpa på mitt Hemköp. Dela vår passion för maten och njut av fler tillfällen att laga nya recept och samlas runt middagsbordet. Här har vi samlat alla våra receptfavoriter.


Tzatziki Yoghurtdip med riven gurka och vitlök. Haloumi Stekt cypriotisk fårost. Serveras med skivad tomat. Mozarella caprese Bobbelmozarella som.


Ingredienser: DurumVETEmjöl, ÄGG 12%, färsk getos 5% (getMJÖLK, löpe, salt), vasslepulver (MJÖLK), lufttorkad skinka 5% (griskött, salt), potatisflingor. Koka bandpasta med salt enligt anvisningarna.


Gör pastasås av: salsicciakorv. Men, det är också en grön druva som odlas ganska flitigt i södra Marche. En druva som ger torra, härligt.


Numera bedrivs ostproduktion lite varstans i Sverige och utbudet av. Här görs både fårost, pecorino.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.