tisdag 26 februari 2019

Ekebergs marmor

Ljus marmor från Ekeberg, Glanshammar i Närke. I vår maskinpark styr vi hela processen från. Denna produkt är ej lagervara, frakt tillkommer.


Vår Ekeberg Ljus Slipad kännetecknas av kvalité till ett bra pris. Ekebergsmarmor finns även i en ljus, en mörk och en helt unik blå sortering.


Välkommen in till oss för mer information och inspiration.

Svenskt Stenkartotek utges av Sveriges Stenindustriförbun STEN, och består av ”blad” med färgbilder och tekniska data på svenska stensorter. Fönsterbänkar i sten är ett tidlöst, elegant och lättskött naturmaterial.


Kolmårdsmarmor känd för sin otroliga slitstarka yta. Sveriges snyggaste marmor enligt oss och definitivt den mest uppskattade. Tillverkade i Sverige, Örebro.


Förra måndagen fick vi vår bänkskiva i köket monterad och det blev fantastiskt bra. Så bra att vi lite nyper oss själva i armen om dagarna. En bänkskiva i marmor till ett bra pris.

Strukturen kan vara fin- eller grovkornig. Bilder på olika stensorter som vi gärna arbetar me beställer och lagerhåller. Marmor bildas genom att kalksten utsätts för.


Många av nedanstående stensorter har flera användningsområden t. Det finns olika varianter av marmor. Några kända svenska varianter är ekebergsmarmor och kolmårdsmarmor. Dessa är båda vanliga vid byggnader. Skötsel och underhåll av natursten.


Granit är ett tåligt och lättskött material. Det tål värme och håller sin polerade glans även om den utsätts för. Som byggnadssten användes i äldre tid främst det material som fanns tillgängligt i trakten. Färgskalan sträcker sig från olika nyanser av grå.


Vi erbjuder en mängd olika marmorbord i flera olika former. En fasad av natursten är hållbar, lättskött och vacker. Möjligheterna till variation är stor och kan ge ett elegant eller ett rustikt uttryck beroende på de.


Njut av Sveriges vackraste gårdar, slott och herresäten. Vi säljer, levererar och monterar natursten och betongsten till offentlig och privat miljö.


Vi har granit, kalksten, marmor, skiffer och betongsten till förfogande.

Det motsvarar att procent av orden är vanligare. INLEDNING Med produkten bänkskivor avses här skivor till köksbän-kar, badrumsbänkar, fönsterbänkar etc, som används in-omhus. Ljusfångaren skulpterades ur samma block Ekebergs marmor : ”Borrningen följdes av kilningen varvid blocket spräcktes utefter den så kallade kilsömmen. Transporteras till stenhuggeri för sågning och bearbetning.


Monteras sedan som tex golv, fönsterbänkar eller. Design från Svensk Marmor. En marmorskiva i snygg vitgrå färg, som bara blir vackrare med åren. Carrara C är den vitaste av.


Vår marmor kommer från olika delar av världen, t. Det är femton deltagare i olika åldrar från olika länder som under tjugo dagar tillsammans ska skulptera i Ekebergs-marmor. Här hittar du inspirerande badrum i marmor - carrara marmor, kolmårds marmor m. Bläddra bland över 4badrum hos Sveriges största badrumsblogg!


Numera bryts den vid Glanshammar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.