fredag 30 november 2018

Cashewäpple

Cashewäpple

Vad som ser ut som en frukt i cashewn är en oval eller päronformad falsk frukt. Hur ofta stannar du upp och tänker på varifrån maten på bordet faktiskt kommer? Vilken typ av växt kommer den ifrån, och hur används den? I ett tidigare inlägg om agave nektar kunde ni läsa om varför man bör undvika raw food världens kanske mest populära sötningsmedel.


Som du ser på bilden här uppe så växer cashewfröet (nöten) under en paprikaliknande frukt som kallas cashewäpple. De härstammar från tropiska Amerika.


Cashewäpple

Det finns fyrkantiga meloner i Japan 2. Flodhästarnas mjölk är rosa. Ett cashewäpple har alltså bara en enda cashewnöt. På bilden kan du se hur den växer, frukten.


Cashewäpple

Hon la först den stenhårda nöten i elden och sen slog hon i sönder den med en sten. Jag fick även smaka ett cashewäpple. Ananas: Hela blomaxet med stjälk, skaft, blommor och stödblad.


Fruktnektar framställd av frukt som har. Efter två 6-timmarsflyg, med mellanlandning i Dubai, kom vi äntligen fram till den sockersöta lilla ön. Den är Madagaskars östliga granne och kallas Mauritius.


Cashewäpple - Cayennepeppar. Här är veckans vinnare i Bröd för mödan. Nästa fredag delas de sista brödkassarna ut så om du tänkt nominera någon, passa på under den kommande veckan!


Khao Soks nationalpark i Thailand har ett rikt djurliv och ligger på bekvämt avstånd från exempelvis Phuket. En paddeltur på Sok-floden ger fina vyer. Mauritius har genom historien en stark anknytning med Frankrike. Inuti frukten finns ett frö, cashewnöten, som är omgivet av ett skal.


Bilden nedan visar ett cashewäpple med cashewnöten undertill. Visste ni att cashewnöten växer på ett cashewäpple ? Charlie såg detta även i Thailand när vi besökte en cashewfarm för år sedan med.


Contextual translation of "aquae" from Latin into Swedish. Examples translated by humans: aquae, akvedukt. Själva frukten kallas cashewäpple och är både god och nyttig. Den innehåller fem gånger så mycket C-vitamin som apelsiner.


Frukt med råsaft som är drickbar i naturligt. Det som ser ut som en frukt är en oval gulaktig paprikalik falsk frukt som kallas cashewäpple.


Maten härstammar från Södra Thailand och har funnits med i många generationer. EUR-Lex Access to European Union law. Quick search: insert free text, CELEX number or descriptors.


Vi använder cookies för att personalisera innehåll och annonser, för att använda sociala medier-funktionalitet samt för att analysera besökstrafiken. Den senaste tiden har minst sagt varit upplevelsebaserat, jag har fått uppleva Afrikansk kultur i sin absolut vackraste form, vilket har varit helt underbart.


Provisorisk korrigerad Brix och rel. Part of the fun of eating almonds or pecans is cracking the shell and getting the nut.


However, some nuts, like cashews, are almost always sold shelled and roasted.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.