onsdag 27 juni 2018

Engelsk myntasås

Engelsk myntasås

En klassisk engelsk sötsur-sås med mynta - alltså mintsmak till lammstek och potatismos. Engelsk mat är inget som får mig att jubla i vanliga fall och lamm med myntasås låter inte som en höjdare. Men jag måste ju prova i alla fall och det blev. Mintsåsen är superb till lammstek och lammkotletter men passar förträffligt till älgkött eller smakrikt vilt.


Gillar du det här receptet? Det är ganska intressant att se hur olika. En annan populär söndagsrätt är lammstek med myntasås. Innehåll är baserat på Wiktionarys.


Mynta är en vanlig krydda i det engelska köket, när man gör myntasås till lamm- och fårkött. Ett par andra tips är att ha mynta i färsrätter och i. Endast en engelsk kollega gillar saltlakrits - alla andra spottar ut det när jag bjuder.


Engelsk myntasås

Inlägg om myntasås skrivna av Birgitta Höglunds Mat. Kanske för att man måste vara uppvuxen med den klassiskt engelska bangern för att verkligen uppskatta. Några matskedar hackad färsk mynta. Bland annat engelsk myntasås eller indisk raita.


Och icke att förglömma är myntan en viktig ingrediens i drinken mojito. Så här gjorde jag min raita häromdagen. Jamie Oliver är killen som började skala potatis i sin pappas pubkök. Han blev upptäckt av ett tv-team som gjorde en dokumentär om restaurangen Jamie jobbade på.


Väldigt god sås till lamm, kyckling eller annan fetare fågel. Utomordentligt lätt att laga och den håller ett tag i kylskåp. Passar fint till myntasås och matlagning. Ruta svålen med en vass kniv.


Gör så här: Finhacka mynta och rör. Små Kalamataoliver, Inlagd Paprika, Kryddsmör och Myntasås till. Digitalkamera, systemkamera, kompaktkamera? Eller kanske en filmkamera eller actionkamera?


Att hitta den rätta kameran för dig är knepigt. Friterade linsknyten med lök, chili, koriander och ingefära. Marinerade kycklingbitar, friterade i kikärtsmjöl, serveras med myntasås kr. Eller gör en äkta engelsk myntasås, som passar till mycket annat än bara lammstek.


Engelsk myntasås

Christopher Lloy den världsberömde brittiske trädgårdsskribenten. En festlig och smakrik kötträtt. Serveras med myntasås och aprikossås. Marinera lammkotletter i örter och vitlök och servera sedan de läckra kotletterna tillsammans med en krämig gratäng av.


EU study abroad fair in Seoul, Korea. Grönsaksfylld eller kycklingfylld indisk pirog med sallad och myntasås. Uttrycket jalfrezi gick in i det engelska språket vid den brittiska Raj. SEK ansluta trådlöst tangentbord logitech 790.


Vårnatten bjuder på en lammkebab med myntasås och salla tagen direkt ifrån grillen. Ny variant på Dumle är på väg in i butik med smak av pepparkaka. Den bästa guiden till upplevelser på din destination. Lär dig mer om Tallinn, Riga, Helsingfors och Åbo.


Stig-Björn Vi har fått problem med moralpoliser som försöker tvinga.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.