För att kunna forma chokladen till rör eller att doppa konfekt i den måste du lära dig att temperera chokladen, eller snarare kakaosmöret som finns i den. Använd en termometer som visar upp till grader. Värm chokladen till grader, kyl den till grader för att sedan värma upp till grader.
Vi visar hur du tempererar olika sorters choklad på bästa sätt! När chokladen når grader tar du bort den från värmen och tillsätter. Därefter hettar jag upp chokladen till grader. Tyvärr räcker det med att chokladen stiger för mycket med en grad så måste man göra.
Själv har jag lyckats temperera choklad på en väl rengjord. Genom att temperera chokladen tvingar man in kakaosmöret i den femte formen och. Varför ska chokladen tempereras och vad händer om du inte gör det? Att temperera chokladen kan verka lite knepigt.
Rör i chokladen då och då tills den svalnat till cirka grader (man börjar kunna se att chokladen är tempererad när den tjocknat lite). Effekten tempereringen ger är att chokladen får en fin glansig yta.
Vit choklad : Värm till grader. Viktig att tänka på oavsett vilken variant du vill använda dig av är att rummet du ska temperera i ska vara omkring 18–grader.
Idealisk temperatur för chokladen är grader (dess smältpunkt). Aldrig har det varit så enkelt att temperera choklad till praliner! Snart är det stora dagen här, dagen som alla barn längtar efter.
Något som hör julen till är väl allt godis med choklad. Doppa därefter kulorna i chokladen och lägg dem på ett doppgaller. Mörk choklad att temperera till formarna: ca 4g: Guldfärg: ca g: Kakaonibs: ca g: Yttre skal.
Ta sekunder i taget och prova. Oftast så har man ju inte tid till att temperera chokladen på ett konditori så då är just non temp en smartare lösning. Om du tempererar choklad och sprayar med tryckluft så stelnar chokladen i oftast mynningen på sprutan och då får man problem.
Om man använder mörk choklad så ska temperaturen över grader. Smält 255g mörk choklad i mikro försiktigt tills chokladen smält och når ca grader. Jag rekomenderar att du tempererar chokladen om du ska göra till exempel praliner. Skrapa ner chokladen i bunken igen och värm upp den till grader.
Smält chokladen till grader och häll ut den på en ren bänk. Chokladtemperering När man tillverkar praliner är det viktigt att man tempererar chokladen innan. Men jag har provat att temperera choklad under.
Det är lite stök och bök. Skaka bort överflödig choklad på kanten av bunken. Temperera chokladen och doppa biskvierna med krämen nedåt.
Jag berättade varför jag tempererar choklad och vad som händer om man inte gör det. Enkelt och problemfritt att temperera choklad med en sous-vide.
Enkel guide för hur man temeprerar mörk choklad, mjölkchoklad och vit choklad från Söta saker. Hur tempererar man choklad då? Ta från vattenbadet och blanda i resten av.
Låt stå och svalna tills det når en temperatur på grader. Rör om då och då men inte för ofta. Sen kan du göra dina dekorationer.
Medan chokladen svalnar till under grader förbered silikonformen. Pensla glitter i botten i varje håll i formen. Sätt tillbaka chokladen över.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar
Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.