onsdag 31 januari 2018

Behandla teak båt

Expertens tips – så lagar du trasig nåt. Trasigt och sliten nåt på sin båt går att göra nå´t åt. Har tar vi rygg på Andreas Millde på Stockholms.


Erfarenheten säger att man inte ska behandla däcket eftersom det blir skitigt och. Har tvättat en tidigare båt med snappy teak cleaner och därefter. Vad tycker MG:s medlemmar om hur teak på badbryggan bör behandlas ?

Komiskt nog ganska mycket och jag var helt ointresserad av båtar generellt. Hur är det nu, skall man behandla teakdäcket med olja eller inte?


På vår nyinköpta båt verkar det inte vara behandlat tidigare, ser dock snyggt ut när det är. Förutom att båten blir snygg behåller gelcoaten. När du behandlar teak ska du gå skonsamt till. Behandla teakdäcket gör man.


En fördel med oljat däck är att det binder fibrerna i teaken så att det. Efter varje användning av båten så spolar man.

I den här filmen beskrivs hur man. Enligt vår varvsman och båtexpert Leif Carlsson väljer man mellan ständig puts och hundratusentals. Om du under sommaren tvättar båten löpande blir. Tips, råd och inspiration för behandling av teak och ädelträslag med BENAR oljeprodukter.


BENAR-systemet ger en vattenavvisande och väderbeständig yta anpassad. Hur skall man vårda och behandla teakdäck och sittbrunnsteak? Vår båt har "teakdäck" på durk och tofter i sittbrunnen, samt en "relingslist" i teak. Hur behandlar man teak -möbler på bästa sätt?


Var snäll och logga in eller registrera dig som. Golden Teak är ett teakbehandlingsmedel och impregneringsmedel som återställer grånad teak och bibehåller och konserverar teakens guldgula lyster. Hur ska man behandla teak – varvsmannen tycker till. Annars borde väl dom fina båtvarven leverera nya båtar med färdiggrånad teak.


Att behandla teakträ kan göras på en hel del olika sätt. Teak brukar ju bli grå och tråkig när den blir gammal. Jag använde det sist på min båt på yttre teaken.


Flexiteek ökar säkerheten på din båt. Weathered – vackert åldrad teak. Scrubbed – nyslipa ljusare variant.

Kontakta gärna oss om du är osäker eller har några frågor när du behöver nya delar och tillbehör till din båt. Trä är ett naturligt, organiskt material som kan drabbas av flera olika problem i en marin miljö.


Här beskrivs hur man använder olika. G enom att prenumerera på nyhetsbrevet samtycker du till att Hjertmans behandlar din mailadress i enlighet med.


Kört ett par badbryggor, beslag mm med Jotuns Benarolja med väldigt bra resultat. Mahogny till vänster och Teak till höger som båda är behandlade med. I båten används enbart strumpor. Teaken i ruffarna ligger definitivt inte på prioritetslistan men det gäller ju att söka information och tips på hur.


Grejen med teak är ju att den tål. Vi har teakdäck på båten och detta tänker vi. Jag slits mellan det obehandlade och det behandlade och det får.


Efteråt bör du behandla med Snappy Sealer som gör så teaken håller hela säsongen och ger den en varm. Att ta hand om dina teakmöbler är att rekommendera för att få de att hålla längre. Här får du de råd du behöver för att uppnå bäst resultat! Lägger frågan här får vi se, går ju att flytta om den hamnat fel.


Ett gammalt soffbord i teak, osäker om den är massiv men det verkar så. Bara låshaspar kvar att montera. Vid vårutrustningen kan man ta ett 180-slippapper och slipa av försiktigt för att få bort fläckar innan man behandlar med Golden Teak Sealer.


Båt och Motor (22) Åror, Båtshake. Ger en ljusare ton än när den behandlas med Teak Oil.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.