torsdag 24 augusti 2017

Putsa mässing ketchup

Applicera rikligt med ketchup på mässingen och låt verka i ungefär en timme. Ta upp den och putsa med en rengöringssvamp. Att rengöra mässing är inte svårt.


Ytan blev matt och fläckig och hur jag än sedan försökt att putsa med andra putsmedel så har. Gammal mässing däremot ska putsas, lämpligen med ketchup då.

Som till exempel att putsa dina mässingsljusstakar med ketchup, aluminiumfolie, bikarbonat. Det finns många mer eller mindre bra sätt att putsa mässingsljusstakar. Använd därför alltid mjuka trasor när du putsar, och undvik.


Att lite ketchup skulle räcka för att göra dina mässingprylar skinande rena igen. Viss mässing kan även ha en lackerad yta. Du behöver bara två ingredienser.


Lär dig enkla metoder att rengöra mässing som får metallen att se som ny ut igen.

Klicka ut en droppe ketchup på en mjuk trasa och gnugga på mässingsytan. Bästa sätt att putsa mässing ? Var på Stadsmissionens affär på Söder idag, de hade en hel julavdelning! Det är alltid bra att ha ketchup hemma, men inte bara när det gäller mat utan även när du ska rengöra koppar-prylar. Dränk din sak i den röda såsen, vänta.


Putsa mässing miljövänligt. Kanske har du hört talas om husmorsknepet att använda ketchup istället för starka kemikalier för att putsa mässing ? At putsa silver är enklare än vad man kan tro.


Här hittar du enkla tips och råd för att enkelt rengöra ditt silver och få ett skinande rent resultat. Det här måste på riktigt vara den bästa delen av hela ifokus!


D Har frågat runt på hästsidorna m. Tandkräm och ketchup är faktiskt rätt. De ingående föreningarna motverkar bildningen av ny silversulfid och det är en av fördelarna med att putsa silvret. Koppar blir skinande blankt när jag putsar med ketchup och en mjuk trasa.


Sköta och polera mässing, koppar och dirigold.

Här följer ett recept för att putsa ljusstakar och andra föremål av koppar och mässing skinande blanka. Däremot fick jag tipset att putsa med ketchup. Skultunas mässing har ju ett lager (lack?) över mässingen, kanske har den blivit förstörd. Ketchup ska man använda på mässing inte silver.


Applicera en klick ketchup på en putsduk och putsa sedan silverföremålet noggrannt så ska ni se att det. Hur som helst så är detta husmorsknep föredömligt när det kommer till att putsa koppar och mässing för den delen. Häxan, tandkräm eller ketchup ? Vilket är det bästa silverputsmedlet? Om man väljer att putsa sitt silver med hjälp av aluminium, karbonat.


Det stora problemet är när oxiden ätit sig fast och bildar gropar som ofta är svarta fläckar. För extra glans så kan man putsa lite efteråt med ketchup eller tandkräm. Därför är vi extra glada att kunna dela med oss av denna blandning av ättika och salt för att putsa koppar och mässing. Med det här enkla husmorsknepet sparar du ti pengar och är snäll mot miljön på samma gång.


Har fått gamla koppar kastruller men de är lackad för man skulle slippa putsa hur får man bort lacken ska bara. Funkar guckan på mässing också tror du.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.