tisdag 18 juli 2017

Blodkärl latin

Blodkärl latin

Latin vid Glosbe, online-lexikon, gratis. Bläddra milions ord och fraser på alla språk. Blodkärl till latin i svensk- latin lexikon - Flest översättningar - Helt gratis! Vener ( latin : sing. vēna, plur. vēnae) är blodkärl som leder blod till hjärtat.


Anatomiskt karaktäriseras venerna av en tunnare muskelvägg jämfört med. Latin - svenska vid Glosbe, online-lexikon, gratis. Blodkärl svenska- latin - en övning gjord av sofiaqvillberg på Glosor. Alla blodkärl, från hjärtat till minsta kapillär, täcks på insidan av endotel.


Systole är den fas i hjärtcykeln. Hornhinnan, på latin cornea. Näthinnans nät av blodkärl är unikt för varje människa, och det används ibland för att identifiera människor. Blodkärlen leder syrefattigt blod till lungorna där koldioxid avges och syrgas tas upp.


Dessa artärer är alltså ett undantag från regeln att artärer leder. Senhinna (sklera) Senhinnan är ögats yttersta vägg. Slipp röda toner i ansiktet idag. Motverka Celluliter med Krämer.


Stort utbud av cellulitkrämer. Bli av med celluliter naturligt. Köp krämer mot bristningar online. Contextual translation of " blodkärl " from Swedish into Latin.


Examples translated by humans: vena, vas sanguineum. Under den del av operationen då de nya blodkärlen sys på plats stoppas hjärtat och hjärt-lungmaskinen sköter utpumpningen av blodet i patientens blodomlopp.


Men – tillför man de rätta näringsämnena kan man minska problemen. Hej Har förstått att det här är platsen om man behöver hjälp med översättning.


Blodkärl latin

Jag vill översätta Alltid i mitt hjärta till latin, någon som kan hjälpa mig? Stora blodmaskar (Strongylus spp.) finns i ett antal arter men det är bara den som på latin heter Strongylus vulgaris som är av betydelse. Benen består både av kompakt och svampaktig benvävnad. I det kompakta benet finns ett nätverk av kanaler där blodkärl, nerver och lymfkärl går.


Hjärta och stora blodkärl - latin study guide by liv_allansson includes questions covering vocabulary, terms and more. Quizlet flashcards, activities and games. Cellerna får sin näring från blodkärlen i benvävnaden. Huden Det här är en bild på huden i genomskärning Det står på latin.


Blodkärl latin

Huden är ett av kroppens största organ, hos en vuxen person är huden ca kvadratmeter stor och väger ca kg. Hudens tjocklek varierar, den är - 4. Genom mesotelet går det också en del blodkärl, lymfkärl och nerver till och från tarmkanalen. Under epitelet finns ett lager av bindväv. De är sjukdomar som innebär inflammation i blodkärlen.


Vaskulit kommer från latin, vasculum betyder kärl och itis står för inflammation. Cirkulationsorganen latin. Hjärnstammen (som på latin heter truncus encephali). Kärlinflammation, blodkärlsinflammation, vaskulit, är en grupp av symtom primärt relaterade till inflammation i blodkärlen.


Start studying Blodkärlen : svenska- latin. Learn vocabulary, terms, and more with flashcards, games, and other study tools. Det som värms upp är framförallt det som är mörkt eller mörkrött.


Hit hör blodnystan och blodkärl, som vid hemangiom (blodkärlsknutor). Runt om alveolerna finns kroppens minsta blodkärl, kapillärerna. Alveoler och kapillärer är konstruerade så att de lätt kan låta syre och koldioxid passera.


Vilka muskler har vi på kroppen egentligen vad har de för funktioner? Här kan du ta reda på vad de största musklerna heter, både på svenska och på latin, och.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.