onsdag 3 maj 2017

Nordkalk olycka

Då blåste ånga och frätande kalk över flera personer. Nordkalk fälls även i hovrätten. Det slår en enig hovrätt fast och går därmed på tingsrättens.


Två unga arbetare skadades svårt och en avled senare. En man dog och flera skadades när kalk sköljde över flera personer. Sju år senare – i dag kommer hovrättens dom efter olyckan. Pappan till skadade Gustaf Solli.


Den dåvarande platschefen på anläggningen i Luleå fälls också för grovt arbetsmiljöbrott. Två döda i olycka – blev påkörda från sidan.


Nordkalk olycka

Umeå Hovrätten fastställer domen från Luleå tingsrätt efter kalkugnsolyckan. Det var inget entreprenadavtal - personalen var inhyrd. Det blev nästan fem års väntan för de inblandade innan domslutet. De som råkade illa vid olyckan har jurister som bevakar målet.


Det rapporterar Sveriges Radio. Het ånga och frätande kalk blåste upp när en tank blev rengjord. Nu väntar även en åtalsprövning för dödsolyckan på kalkfabriken i Luleå. Efter en olycka på eftermiddagen då en arbetare bränt sig av en puff från.


Hur mycket är ett liv värt? Om någon bara tagit den på allvar hade Johan. Gustaf Seppelin Solli var bara år när hans liv förstördes i en tragisk arbetsplatsolycka med brinnande kalk. Man har fått tillstånd att öppna ett nytt kalkbrott.


Platschefen fälls därmed för arbetsmiljöbrott. Att anlita en entreprenör för. Dåvarande platschefen får. Vaksamhet vid Storugns efter olycka. Ola Thuresson vd 4:min 4:min. Lastbilschaufför i olycka – hamnade i moln av kalk. Omkom i olycka med grävmaskin. Utpekade polischefer utredde kränkningar. Rätten: Anställds fall var delvis eget fel. Ny myndighet på sparlåga efter.


Senare på kvällen inträffade nästa olycka när het vattenånga blandad med kalk strömmade ut från flera hål på ugnen. Det är en mycket tragisk olycka.


Det framgick när den åtalade chefen förhördes på fredagen. Konservativ nationalist med en grundinställning att samhällsförändringar ska ske så långsamt och försiktigt att man inte råkar slå sönder något som. En tragisk olycka inträffade på fredagskvällen på Estrax söder om Orsa.


Nordkalk olycka

PITEÅ Piteå Efter att de vakat i sju veckor dog Johan. I en första olycka på eftermiddagen hade Mehmet Arpaci skadats lindrigt. Nyheter keyboard_arrow_down. Man avliden efter olycka vid.


Lyssna: ”Ett antal miljoner på sin höjd – inga. I dag inleds förhandlingar i.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.