tisdag 14 mars 2017

Fetaoströra med oliver

Lättlaga smakrik och fräsch fetaoströra. Röran består av lätt mosad fetaost, hackade oliver eller olivpasta och matlagningsyoghurt eller crème fraiche. Röran med oliver, fetaost och soltorkade tomater får skjuts i smaken av vitlök och citron. Gott till både bröd och grillat.


En krämig, fyllig fetaoströra med små underbar bitar av fetaost. Finhackade, soltorkade tomater, oliver eller andra örter är supergott att ha i! Servera dem på grillat eller rostat bröd med fetaoströra, sallad och tomat. Fler recept med : Ägg och mejeri, Huvudrätter. Mosa fetaost tillsammans med turkiskt yoghurt eller annat crème fraich-liknande.


Att hacka i lite svarta oliver e inte heller. En smarrig röra med fetaost och oliver. Nyttigt och gott till middag! Kycklingen ska gärna marinera ett tag men kan även.


Skär gurka och fetaost i små tärningar. Blanda oliver, gurka, fetaost. Chili con carne på vita bönor med glödhoppor och fetaoströra. Mosa osten med hjälp av en gaffel och blanda väl med olja, citronsaft, peppar och vitlök.


Lammfärsbiffar med oliv - och fetaoströra – gör så här: Dela oliverna i små bitar. Vänd ner yoghurten och låt stå en stund smaka sedan av. Citronkyckling i ugn med fetaoströra – recept. Pastasallad med fetaoströra pers.


Fetaoströra med svarta oliver och soltorkade tomater på vår goda frökaka! Fusilli (pastaskruvar), gärna i olika färger. FETAOSTRÖRA med oliver kr.


Som plockmat, som snack till välkomstdrinken eller varför inte ta med på picknicken? Vi har recepten du behöver på smaskiga snittar med fetaost.


Recept med fetaost som sallader, tillbehör, ugnsbakad fetaost och pajer. Kan ersättas med vitost som är lik fetaost men något sämre kvarlitét dock billigare och.


Små, runda snittar med en lustig boll och en oliv på toppen. Ett roligt tilltugg eller en liten förrätt. Servera snittarna på en bädd av solrosskott och bönor.


En pastasallad är alltid rätt så här års, och brukar vara omtyckt av alla. Snabbstekt fiskbit med en gudomlig röra intill. Perfekt lunch eller att ta med i picknickkorgen. Smula fetaosten och blanda med oliver, pressad vitlök, yoghyrt och creme fraiche.


Bakad potatis med fetaoströra och sallad. En vegetarisk röra till bakad potatis med fetaost, soltorkade tomater, majs, salladslök, vitlök och yoghurt. Ugnsbakad lax med fetaoströra.


Vill man så tillsätter man lite goda örter. Dela och skiva tomaterna och lägg i pajskalet tillsammans med oliver. Vispa ihop mjölk, ägg, oregano, salt och peppar och häll äggstanningen i pajskalet.


Visst är det skönt med dagar när man känner sig duktig! Idag känner jag mig duktig! Började med ett träningspass i förmiddags, sedan gick jag hem och bakade.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.