torsdag 17 september 2020

Yoghurtsås mynta honung

Hej på er, Här i Skåne skiner solen, riktigt härligt! Jag är inne på min andra – och sista – lediga vecka så jag försöker utnyttja tiden till max! Yoghurtsås med citron och mynta.


En kall sås som passar till grillat, couscoussalla bulgur med mera. Förvaras i kyl och kan förberedas dagar i förväg.

Finhacka den färska myntan. Ställ kallt till servering. En variant på tzatziki med citron och mynta. Smaka av med salt och peppar.


Raita är en fräsch youghurtdressing med mynta och gurka som härstammar från det indiska köket. Smaksätt med vitlök, mynta och honung. Mixa alla ingredienser släta.


En yoghurtsås är alltid även ett bra komplement.

Fetaost - var inte rädd att ha i mer om du vill! Foto: Ulrika Pousette (1) En fräsch kall sås som passar speciellt bra till grillat fläskkött. Här på bloggen börjar vi med yoghurtmarinerad kryddig kyckling och en frisk yoghurtsås med mynta och. En fräsch och svalkande yoghurtsås med mynta och ingefära som passar till de flesta asiatiska rätter, särskilt de med lite hetta.


Indisk yoghurtsås med mynta och gurka blir tjock och krämig. Gurka rivs och blandas med matlagningsyoghurt, spiskummin, färsk mynta och lite socker. Kall god och enkel yoghurtsås smaksatt med tandoori sås till. Tillsätt salt och peppar efter smak.


Dela lammracks i kotletter. Lammfärsspett med en fräsch mynta - och yoghurtsås. En lättlagad middag som passar lika bra till lunchlådan som till fredagsmys!


GÖR SÅ HÄR: Fritters Riv zucchini grovt. Toppa med färsk mynta, olivolja, salt och peppar. Recept på kall yoghurtsås med röd curry.


Häll yoghurten i en liten skål och rör i currypasta, honung och salt. Fyll bröden med salladsbla kebabkött och yoghurtsås och rulla ihop till en rulle eller wrap.


Om man gör libanesisk mat så kan man inte göra vitlöksröra utan att även göra paprikaröra.

Skala kålrabbi och äpple och riv grovt på rivjärn. Rotfruktsbiffar med yoghurtsås. En enkelt och snabb yoghurtsås passar till det mesta. Här är en variant som jag gör allt som oftast.


Den består av turkisk yoghurt smaksatt med salt, olja och en. Serveras med en fräsch yoghurtsås och ris. Häll vatten över morötterna så att det täcker.


Kokas tillsammans med saffran (eller kanelstång) och en klick honung i 5-minuter bereonde på önskad konsistens. Raita är en yoghurtsås med gurka som man ofta serverar till kryddstarka rätter, till exempel Baingan Bharta eftersom yoghurten svalkar.


Posts related to Raita med gurka - Enkel indisk yoghurtsås - Khira raita. Blanda ihop allt och smaka av 2.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.