fredag 18 september 2020

Växter för bin

Du kan göra stor skillnad för bin och humlor genom att plantera växter som är rika på pollen och nektar. Många vill också locka humlor och bin.


Biväxter, bifoderväxter eller dragväxter kallas inom biodling växter som är viktiga för bisamhället. Exempel på bra biväxter är oljeväxter, hallon, klöver. Vi kan tacka våra bin för maten!


En tredjedel av den mat vi äter är beroende av att bin pollinerar växter.

Bina gör livsviktiga insatser för vår överlevnad. Lista på växter som bin gillar Så här nördig. Det betyder att jag axlar ansvaret för två barn, får, hönor, två katter och en stor gård.


En fjärilsträdgård är rik på nektarfyllda plantor som förser fjärilar, bin och andra välgörande pollinerarinsekter. Vilken tur att dessa färggranna växter.


Antalet bin har minskat drastiskt under senare år och pollinering av bin är viktig både för ekosystemet och för vår matproduktion. Här är blommor som bin gillar!


Gör så här för att få fler fjärilar, humlor och bin till din trädgård.

Plantera växter som blommar vid olika tidpunkter, se exempel här. Plantera både små och stora blommor för att locka olika arter av bin och humlor.


När du lär dig mer om samspelet som pågår mellan växter, fåglar. Bland kryddväxter är gurkört både vacker och näringsrik för bina, den växer. De växter bina hämtar nektar eller pollen från kallas dragväxter.


Vi har gjort en liten lista med ett antal växter där vi lagt in värden för nektar och pollen. I min förra artikel skrev jag om att humlor, bin och fåglar ska ha någon stans att bo i din trädgård. En annan sak som är viktig är att de får tag på mat.


För att bin ska kunna utföra sitt arbete krävs ett fungerade ekosystem. Vill du locka fjärilar, bin och andra pollinatörer till din trädgård och samtidigt göra gott för miljön, kan du uppmuntra dem att komma genom att plantera.


Medan de förut omtalade ämnena är produkter som bildas av växter och som bina för hem och använder i mer eller mindre oförändrat skick. Blommande växter för nyttoinsekter.


Ekoblandning av växter med MEDELSTORA frön, annuella och fleråriga bra dragväxter för bin och humlor. Bin och humlor har stor betydelse för pollinering av både odlade och vilda växter.


Humlor och bin är pyttesmå superhjältar! De pollinerar våra blommande växter och utan dem skulle vi inte få några frukter och bär. När det kommer till att plantera växter som biodlare, så finns det en del som vi föredrar, då de ger extra mycket pollen och nektar åt våra bin.


Pollinering är ett system för sexuell befruktning som används av en.

Det finns olika djurgrupper som kan pollinera växter. Det är få växter som uppfyller alla dessa krite. Klicka på katalogen för att bläddra i den! Nyttiga växter för människor och bin.


Blommor för bin - utnämnt till Årets Innovation av UNDP! Det ger konsekvenser för oss människor eftersom de är avgörande för frukt och bärproduktion.


Josefina Oddsberg och Karolina Lisslö är biologer och arbetar genom sitt eget företag Bee Urban med att sköta om bikupor som de hittat sponsorer för mitt i. Det vackra ullbiet känns lätt igen på sina vackra gula fläckar. Man kan finna ullbin vid lammöron. Hannarna patrullerar runt växten och undersöker och jagar. Införsel av bin – risker för sjukdomar.


De vilda bina kallas för solitära bin då de lever ensamma. De flesta bina väljer växter med lättåtkomlig nektar och pollen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.