torsdag 10 september 2020

Vad är vitolja

Ett bra alternativ för att få ett lättskött och tåligt vitt golv är att luta av det och vitolja det. Resultatet blir ett ljust golv. Vitolja innehåller pigment, som gör ytan ljusare ju mer vitolja man lägger på. Vitolja - Mineraloljor (nafta, bergolja, petroleumolja, vit olja, babyolja) är alltså inte flytande paraffin utan äldre än så.


De har funnits från mörka. Om du vill ha ett blekt vitt furugolv är det att luta golvet som gäller.

Här berättar André Dahlström som jobbar med att luta golv vad du ska tänka på. Oljade träytor blir allt mer populära i våra hem. Oljade massiva trägolv i ek är väldigt modernt och ger en mycket behaglig känsla och ett.


Furubord behöver styling- ska man vitbetsa, lasera eller vitolja. Ett syntetiskt smörjmedel innehåller fler förädlade basämnen än de konventionella mineraloljorna, vilket ger din motor ett bättre. Såpa, olja, lack eller rent av färg.


Det svåraste med furugolv är inte att lägga utan att välja ytbehandling. På Byggfabriken förespråkar vi vad vi kallar Modern Byggnadsvår.

Högrenad vitolja för transmissioner o kedjor - klassad för livsmedels o medicinsk närmiljö. Energibesparande, mkt lång livslängd. Vad gullig du är som delar med dig.


Det är en av sakerna som gör mig så glad med bloggvärlden, att alla är så generösa och hjälpsamma. Nu vet jag inte vad de lägger i begreppet grundoljad men tro i alla fall inte att det räcker. Skivorna måste oljas innan du början använda dem.


Hej, jag har ett oljat eksoffbord som jag är sugen på på att vitolja. Vad använde ni för att slipa ner den oljade ytan? Vit mineralolja, medicinskt vitolja av hög renhetsgrad.


Bra förbehandling av skärbrädor. Ge trägolvet en tålig och hållbar yta. Här får du tips om hårdvaxolja när du ska behandla trägolv och parkettgolv med hårdvaxolja.


Vi håller på och slipar golvet i hallen och vill sedan behandla det så det blir ljust. Vilket är bäst att använda - vitolja eller vitsåpa? Men hur skiljer sig t ex olja, lack och hårdvaxolja åt när det kommer till slitstyrka, utseende och underhållskrav? Vad har de för fördelar och nackdelar?


Beroende på vad plånboken tillåter och hur mycket underhåll man är beredd att göra, finns idag många material att välja mellan. Jag har fått flera läsarfrågor angående detta golv jag visat tidigare, och jag är själv mycket nyfiken på vad det kan vara.

Du kan beställa fler varor än vad som finns synligt i lager. Om man vill luta och olja golven och vill ha de så vita som möjligt (vita, hellre mot grått än att de bara blir ljusa) är det vitlut och vitolja som gäller då? Vill behålla furugolvet och slipa samt luta och vitolja in golvet.


Men vad och hur gör jag med spikhålen. Min idé är att slipa golvet med riktiga maskiner sen måla på vitolja eller vit lack och sen att det är klart. Vitt hus med svarta knutar sa. Vad fint golvet blev till slut, men herre guu vilket jobb.


Det är svårt när man inte vet hur material reagerar på olika "vätskor". Oljan är baserad på högraffinerad vitolja och används där höga krav ställs. Vänligen välj företag eller privatkund. Ett välfungerande vatten- och avloppssystem är viktigt för att du ska trivas i din lägenhet.


För att undvika dålig lukt eller stopp i avloppet finns det en hel. Om du behöver hjälp att välja mellan olja och vax och vill veta vad skillnaden egentligen är gör vi här en enkel jämförelse.


Vi har nu slipat och lutat golven med Faxe Lut och ikväll ska vi olja dem med Faxe vitolja. Kika in där och kolla på hennes snygga golv så förstår du vad.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.