tisdag 12 maj 2020

Turkisk yoghurt sås vitlök

Citron, vitlök, persilja, honung och chilisås… Många fina smaksättare är sådant som nästan alltid finns hemma i. Här finns recept som innehåller turkisk yoghurt. En god kall sås med yoghurt, gurka och vitlök.


Tid: minuter Västerbottenpaj. En sås du enkelt lagar till många gäster till fest.

Gillar du vitlök så kan du ha pressad vitlök efter. Den består av turkisk yoghurt smaksatt. Supergott med denna syrliga sås.


Tzatsiki, denna älskade grekiska sås med gurka, vitlök och citron, som passar både kött och fågel. Basen i tzatsikin är grekisk yoghurt och såsen som du.


Gör en enkel yoghurtsås med turkisk yoghurt och citron. Gör den extra lyxig med fetaost och hackade soltorkade tomater. Rör ihop yoghurt, majonnäs, salt och vitlök i en skål.

Tips: Färskpressad vitlök finns att köpa i små. Recept med ett eller flera. En god och enkel sås som passar bra på buffén eller. Tillsätt honung och pressad vitlök och smaka.


I morgon tar de studenter här i Marks kommun och på fredag är det skolavslutning. Hoppas vädret kommer bli lite bättre än vad det är just nu.


Finhacka mynta och rör samman med yoghurt, vitlök och citronsaft. Om man gör libanesisk mat så kan man inte göra vitlöksröra utan att även göra paprikaröra. Mixa ihop yoghurt, fetaost och vitlök.


Kommentar: Tips Såsen går bra att förbereda i god tid. Myntayoghurt, ett gott tillbehör som du serverar kallt till exempelvis kött eller fågel. Yoghurt, mynta och vitlök är basen i denna sås som smakar milt och. Ge mig ditt enklaste recept på kall sås att ha till.


Mosa osten med hjälp av en gaffel och blanda väl med olja, citronsaft, peppar och vitlök. Vänd ner yoghurten och låt stå en stund smaka sedan av.


En fräsch kall sås som passar speciellt bra till grillat fläskkött eller grönsaker.

Familjen Soomro tipsar om att ovanstående sås även är smaskig med aningen vitlök. Låt koka upp ha sen rör ner turkisk yoghurt och taco sås tills det blir varmt.


En fantastisk kall sås som passar till allt grillat. Turkisk yoghurt blandas med ca msk mangochutney. Lägg i turkisk yoghurt, blanda. Ex, turkisk yoghurt med kokt broccoli och vitlök i den.


Jättegod som kall små rätt, och enkel. Blandar i raitapulver och har som sås. Så jag tänkte att jag kan visa hur man gör denna underbart goda sås steg för steg.


Jag bara slänger i lite turkisk yoghurt i en. Resultatet blev en ny, god sås som jag absolut kommer göra igen.


Till dagens lunch bestående av pannbiffar och färskpotatis passade det bra med en kall sås gjord på turkisk yoghurt, persilja, gräslök, vitlök, lite olivolja.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.