torsdag 28 maj 2020

Ruccola recept

Ruccola är ett litet salladsblad med mycket riv i. Den peppriga smaken är god i sallader, på pizza och i många maträtter. Alla våra ruccolarecept finns här! Rucola och marinerade soltorkade tomater trivs bra ihop i paj. En smakrik och lite kryddig pesto på rucola istället för basilika.


Jättegott till pastarätter, kyckling och fisk - eller varför inte som dipp till ett gott bröd.

En god och hemlagad pesto är riktigt gott och passar såväl till pastan som till sommarens grillmat. Här finner du lite annorlunda recept. Mer info och recept som innehåller ruccola. Här hittar du alla våra recept som innehåller ruccola.


Bli medlem och skapa listor med dina favoritrecept redan idag! Krämig och smakrik omelett som endast innehåller 2kcal för dig som går på 5:2. Njut av en god omelett under dina fastande dagar.


Tänk er den smakrika ruccolan med milda solrosfrön, olivolja och citron.

Så god tillsammans med zucchinipasta. Dela vitlöken i 2-delar. Har prövat med "gammal" potatis och det blir OK men färskpotatis är ojämförbart! Lägg i pajform, nagga och grädda 2grader min.


Fräs vitlök, ruccola och tomater i olja och lägg. Pizza med de bästa Italien har att erbjuda, lufttorkad skinka och krämig mozzarella. Recept på pasta med räkor och rucola.


Med färdigskalade räkor går den här rätten snabbt att laga. Några teskedar sardellpasta som smaksättare lyfter hela. Gör så här: Tillred pizzadegen enligt anvisning på förpackningen.


Skiva eller riv mozzarellan och pressa ur så mycket vätska som möjligt. Ja, det funkar alldeles utmärkt! Sallad med Bresaola, rucola, parmesan, rostade pinjenötter, olivolja samt balsamvinäger. Stavas det ruccola eller rucola ? Ordkollen reder ut stavningen.


Krämig tonfiskpasta med rucola är perfekt i matlådan. Sardeller ger pastan perfekt sälta. Blanda den mixade rucolan.

Mixa rucolan med en stavmixer. Vi bakar traditionsenlig pizza från Neapel med en touch av Sverige. Besök oss på Sjöråvägen 69A i Tomtebo. Kvalité och service står i fokus för oss.


Senapskål (Eruca vesicaria) är en småbladig ätbar växt. Det är nog den enklaste maten jag vet. Jag bakar sällan egen deg eftersom mitt kök är för litet.


Därför tycker jag att färdigköpt fungerar. Krämig potatissallad med rucola och soltorkade tomater är ett bra tillbehör till sommarens grillade mat. Spännande paj med fetaost, oliver och ruccola.


Skala och skär löken i små klyftor. Skaka ihop vinäger, olja, senap och kryddor till en dressing. Skär den varma potatisen i bitar och. Rosta valnötterna i het panna i oljan.


Gör vinägretten: skala och nhacka vitlöken. Skölj ruccolan och låt rinna av. Vispa ihop den med resten av. Läs recept på Serranoskinka med pocherade lantägg.


Kända kockar ger sina tips på vad du kan göra med Delicards delikatesser. Jag är inte så förtjust i ruccola så den här smoothiesen lär nog inte bli min favorit.


Men god var den så jag lägger ut receptet så får ni själva avgöra.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.