onsdag 6 maj 2020

Ramslökssås

En kall grön sås med ramslök som smakar mild vitlök. Recept på lättlagad mat från matprogram och kokböcker. MatMera samlar dina recept online! Blanda färs, grädde, gul lök, ost och persilja.


Ramslökssås

Skala och pressa i vitlök, smaka av med salt och peppar. Forma till biffar och grilla. Fantastiskt god fisk med smak av ramslök. Dessutom går det snabbt och lätt att göra.


Ramslökssås

Smarriga lammfärsbiffar som fylls med västerbottensost. Till serveras grillad sparris samt en creme fraiche-sås med ramslök och vitlök. Salla vatten och kaffe ingår, pris 1kr Vardagar serveras: Dagens rätt, vegetarisk alternativ och våra egna klassiska.


Brynt smör och ramslök – vilken kombo! Prova receptet på denna ljuvliga ramslökssås med citron och brynt smör. Daniel Lakatosz bjuder på somrig pyttipanna med grillad färskpotatis och kryddig korv. Lyft smakerna med en enkel ramslöksmajonnäs som du lagar själv från grunden.


Ramslökssås

En god fiskrätt som passar både till fest och vardag. Spättafiléerna kan bytas ut mot rödtunga eller bergtunga. Mixa samman alla ingredienserna. Lammytterfilé med försommarens primörer samt ramslökssås På Göta Hotell arbetar en av Östergötlands bästa kockar, Fredrik Eklund.


Salamifylld kalkonfilé med ramslökssås Morotssoppa med grillad paprika. Säsongen för färsk ramslök är otroligt kort, men den torkade är en bra ersättning. Sill med ramslök, dill och lime.


Ramslökssås med citron och brynt smör. Ingredienser till portioner. Et tips är att tillsätta lite mer syra och även rivet skal av citron om smöret ska. Grillpytt med chorizo och ramslökssås.


Nu är det nästan en hel månad sedan jag var på utflykt med Destination Läckö-Kinnekulle. Lammkotletterna får här en härlig smak av att stekas med timjan och serveras med ramslökssås.


Måste bara berätta om maten vi fick på torsdagskvällen. Det motsvarar att procent av orden är vanligare. Lunchmeny vecka Måndag. Marinerad kycklinginnerfilé, äpple, curry, chili, vitlök (L) Vinpocherad flundra med ramslökssås (L) Vegetarisk: Falafel, matvete.


Välkomna till Skytteholms Sjökrog på Ekerö. Gör en dagsutflykt i Mälaren och lägg till båten vid oss för en middag eller ett glas rosé i solen. Kalvkind med ramslökssås, färskpotatis, primörmorot, sparris och rädisblast 2kr. Wallenbergare på älg med vaxbönor, svartrotspuré.


Mos 8-potatisar 1-dl vispgrädde gram smör Vitpeppar Salt. Hela familjen åkte på utflykt till Bräknehus, och här brukar Matilda vara med skolan. Fredagsdessert - Smulpaj med vaniljsås. Recept: kalvfilé med ramslökssås, kalvfilé med ramslökssås.


Logga in för att recept9för att spara dina favoritrecept. Gotland samt nässel- och ramslökssås.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.