torsdag 2 april 2020

Portvin systembolaget

Stort urval av Portugisiska Viner i den Portugisiska Vin Butik. När floden Duero forsar över gränsen från Spanien byter den namn till Douro och ger då namn åt DOC-området i flodens övre dalgång. Det finns i massor av olika typer efter kvalitet.


Lagrade ostar och portvin är en bra kombination. Mögelostar som stilton, roquefort och gorgonzola passar bra till lite äldre vintage port (årgångsportvin), late. Det är gjort på samma sätt och samma druvsorter som i Douro.


Kan portvin och grillat vara något? Absolut säger Magnus Reuterdahl, DinVinguide. Namnet kommer av den portugisiska. Priser i svenska kronor, inklusive moms.


Varor ur beställningssortimentet är ej bedömda av. Vinet kan serveras som dessertvin och passar utmärkt tillsammans med smakrika ostar. För att sprida kunskap om portvin och öka intresset för vinstilen lanserar.


När du väljer ett systembolag ur listan första gången sparas ditt val, så nästa gång du besöker vinkatten kommer du enkelt kunna kolla om vinet finns på ditt. Fem småflaskor portvin är en bra idé om du vill testa olika smaker utan att behöva. Här hittar du en lista med de bästa som finns på systembolaget för tillfället. Välj själv vilken prisklass du vill se i listan.


Många associerar kanske framför allt portvin med desserter, men det finns många fler. Jämte portvin är det Portugals mest kända vin och har traditionellt rönt stora framgångar i. Vilken temperatur ska det ha? Nej, hellre då ett glas portvin med sin älskvärda strävhet och runda, mörka djup med delikat sötma eller en madeira – söt, halvtorr eller torr. Portugal är på många sätt ett fantastiskt vinlan både när det kommer till vitt, rött och portvin.


Portvin systembolaget

När det nu är final i Eurovision Song Contest. När jag bekräftar att jag är år eller äldre godkänner jag också att hittavin. Köp på systembolaget Lägg till i inköpslista.


Portvinsbaren i Köpenhamn ger här sina bästa tips, och förklarar varför portvin är så populärt i Danmark. Vi visar aktuella och historiska priser på vinsorter från stora. Jag är sugen på portvin inför den kalla säsongen. Jag har ett gäng som ligger.


Snabb och billig hemleverans til hela Sverige. Systembolaget stänger fyra dagar i rad.


Med ”torra” menar jag alltså att de framstår som lite mindre söta än genomsnittet för respektive typ av portvin. När alla andra bjuder på glögg kan du låta vännerna smaka portvin i. Din guide till portvin, dess ursprung och dess framställningsprocess. Allt du behöver veta om portvin, helt. Ett gott dessertvin är en trevlig avslutning på middagen.


Portvin kommer i en mängd olika färger och stilar. Taylor’s, ett portvinshus med anor och mycket gott i flaskorna Många är vi som plockar fram en flaska portvin till julen.


Portvin systembolaget

Att servera portvin som ett proffs är lätt. Men egentligen passar det. Och ett bra vintips från Fonseca Port.


Portvin systembolaget

En av fördelarna med portvin är att man kan spara en öppnad flaska i. Till desserter där röd eller blå syrlig frukt eller bär ingår blir portvin extra lämpligt eftersom syrligheten i bären avrundar strävheten i vinet och vi. Vitt eller rött portvin eller liknande lite halvsött starkvin funkar till de flesta ostar så det är ett bra. Tycker du att den fina flaskan du köpte förra helgen sved i plånboken?


Ta en titt på de här pavorna. Här är världens fem dyraste viner som går att.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.