måndag 10 februari 2020

Silikonfog diskbänk

Se alla våra tillbehör online! Besök nån av våra Marbodalbutiker. Hitta din närmaste butik här! Inspireras i vårt bildgalleri! Det billiga byggvaruhuset online.

Snabb leverans, oslagbara priser! Spara - % På Online Shopping. Här får du tipsen som hjälper dig att fixa vardagslivet i ditt hus bättre.


Genom att fokusera på de områden i köket som oftast utsätts för fukt kan du förebygga kostsamma. Täta mellan köksvägg och diskbänk för bättre fuktskydd. Vet inte om det är rätt forum, men ska dra silikonfog nu efter kakling och vill veta om någon har erfarenhet av probau silikonfixaren? Foga mellan diskbänk och vägg.


En bra fog ska vara slät, snygg och fylla igen springan fullständigt.

Den ska vara gjord av rätt material och ofta ha en särskild form. Borde det inte vara en liten silikonrand mellan diskbänken och kaklet liksom för att täta eller behövs inte.


Silikonfogen måste ju vara lika bred som springan. I köket har jag en silikonfog mellan diskbänk och kakel. När jag flyttade in var den lite trasig så jag smetade på transparent silikon bara för att få det. Gnugga in diskbänken med en skvätt vinäger och några droppar diskmedel, efterpolera med en mjuk trasa.


Hur gör jag rent ljusa kakelfogar från mögel och smuts? Ska du sätta kakel över diskbänken ? Här hittar du utförlig information och gör det själv instruktioner om hur du sätter kakel över diskbänken i köket. Nu är det dags att sätta en silikonfog i hörnen och mellan diskbänk och bänkskiva. Använd en silikon som har samma färg som fogmassan.


Eftersom du sannolikt ständigt arbetar i köket och så gott som alltid använder vatten är det viktigt att diskbänk och vägg klarar av fukt. Slipning samt lackning av köksbänkskiva, silikonfog kring spisplatta och diskbänk.


Vi älskar att hitta lösningar som gör din vardag lite lättare. I det här fallet används silikonfog som. Mellan kakelplattorna används förstås kakelfogmassa men mot köksbänkar och diskbänk är den för hård och.


Mögelresistent för fogning i hörnor och anslutningar runt kakel, diskbänkar mm.

Köksfönster vid diskbänk – för låg! I normala fall har man ju stänkskydd av någotslag och silikonfog. Slipningen Slipningen av bänkskivorna tog sjukt lång tid men jag tyckte det var viktigt att underlaget blev bra innan jag började olja.


Häll på Ättika 24% eller vitvinsvinäger, låt verka en stund. Skura med borste, häll på mer ättika eller vinäger om det behövs.


Jag brukar ha sådan där köksspray, typ Ajax osv bara för att det är bekvämt å duscha diskho, diskbänk och spishäll och bara torka av fettstänk mm. Vi satte just såna över spis och diskbänk på vår förra gamla solifer. Vad använde du för lim och la du någon typ av silikonfog i nedsidan? Tänk bara på att det ska vara tätat med silikonfog mellan stänkskydd och diskbänk.


Och fogarna blir ljusare när de torkat. Bara silikonfogen mot diskbänken återstår och det fixar jag i morgon måndag.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.