tisdag 11 februari 2020

Portugisisk nobelpristagare

Nobelpristagare i litteratur. DN har avslöjat fräck lobbyverksamhet från det officiella Portugals sida för att få en stark portugisisk kandidat.


Den portugisiske författaren José Saramago har dött, skriver nyhetsbyrån AP. Totalt har kvinnor fått den äran. Mottagaren var den portugisiske läkaren António.


Traditionell portugisisk mat är bland de mest underskattade (och mest smaskiga) rätterna i världen. Här presenterar vi rätter du borde prova. Det portugisiska köket erbjuder mängder av lysande kötträtter och livfulla, aromatiska smaker.


Hitta dina favoriter bland våra recept på portugisisk mat! Hur låter det med en högklassig gryta med inspiration från Portugal? Här hittar du mustiga, smakrika och mättande grytor som får oss.


Inverkan från Portugals tidigare koloniala. Azulejo kommer troligen från från ordet azul som betyder blå på portugisiska. Josefa Riberio går längst in i affären och till ateljén. Portugisiska är faktiskt det sjätte största modersmålet i världen.


Underbar badrumsinspiration med handmålat kakel från Portugal. Här är badrum med Azulejo att verkligen inspireras av! Man måste läsa om evangeliet enligt Jesus Kristus och den portugisiske nobelpristagaren Saramago för att minnas hur många brott som har begåtts i våra gudars namn.


Bläddra milions ord och fraser på alla språk. Find ud af hvorfor du er nødt til at smage på herlighederne. Hur ligger Tranströmer till vid en jämförelse med andra svenska nobelpristagare ? Dödsbudet lämnades av hans spanska förläggare på fredagen.


Karlfeldts dikter på portugisiska. PORTUGISISKA OREGELBUNDNA VERB av Alexander McCall Smith Komik i den akademiska världen Välkommen till professor. Prisen uddeles af Det svenske Akademi, der årligt modtager omkring 2forslag, og som i to omgange indskrænker. Till hans mer kända verk hör.


Frimärken med motiv nobel, nobelpriset och nobelpristagare. Glosbe, online-lexikon, gratis. Om en månad åker vi och storfamiljen på makens sida till Portugal. En sådan resa brukar generera i en läsutmaning från min sida, men eftersom jag gick igenom.


Jag köpte en tvåspråkig bok med portugisisk poesi när jag var i Cascais. Lisbon poets har med fem kända poeter och bland dem den mest berömda Fernando Pessoa. António Ferreira skapat en sagolik portugisisk pärla som känns som en varm.


Portugisisk nobelpristagare

Nya funktioner har lagts till. Självklart måste det bli nobelpristagaren José Saramago som jag ännu. Med tanke på att jag inte läst nästan något portugisiskt vore det väl bara att. Rapportera ett fel eller föreslå en förbättring.


Portugisisk nobelpristagare

Plötsligt finner man sig instängd i en verklig version av den framlidne portugisiske nobelpristagaren José Saramagos roman Blindheten. Helt klart har jag har pinsamt dåligt koll på portugisisk litteratur, men jag har i alla fall läst ett par böcker av nobelpristagaren José Saramago var. Rigtig dejlig gryderet med hjertemuslinger, svinekø og chorizo.


Portugisisk nobelpristagare

Inom loppet av tio minuter hade han pratat med tysk, portugisisk och colombiansk radio. José Saramago visar sig vara på bästa berättarhumör när han skriver om sina första år, konstaterar Henrik Nilsson – som har.


Som alltid hos den portugisiske nobelpristagaren är den allvetande berättaren den verkliga huvudpersonen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.