onsdag 26 februari 2020

Okantat virke

På Virkesbörsen får du in anbud från alla virkesköpare med några enkla klick! Det finns stora fördelar att välja okantade varor framför kantade. Täta årsringar med hög kärnandel ger hårt och bra virke. Kantat virke har ett rektangulärt tvärsnitt, alla sidor är sågade och kanterna är parallella.


På det okantade virket är endast flatsidorna sågade. Okantat virke – Endast flatsidorna är sågade. Originalsågat virke – Uttaget ur stocken: Plank – I regel minst mm. Virket levereras i stor utsträckning okantat, men avbarkat för att eliminera angrepp av skadeinsekter.


Byggnadsvirke Byggnadsvirke är virke som. Vi tillverkar året runt sågat virke av lövträd med mycket hög kvalitet för producenter av möbel, parkett, fönster.


Okantat virke

Satt och fundera på vad skillnaden är att ta okantat virke ur stockarna i jämförelse med kantat? Jag har provat å sågat lite grovt kantat regelvirke med. Vårt virke kommer från Svealand. Allt virke säljs i önskade mängder från små klossar till flera.


Välkommen till Fredricsons Trä! Vi är en ledande, vidareförädlande och lagerhållande distributör av trä, skivmaterial och byggmaterial till den. Säljs på uppdrag av ett företag. Dimensionerna skiljer sig mellan träslagen, men standard är i m. Färskt skurna okantade brädor av ek.


Med sågat virke får du ett råare utseende på din konstruktion. Tryckimpregnerat okantat virke. Valet av virke är mycket viktigt vid allt. Ramen rör sig upp och ner i halvmeterhöga slag och sågar upp hela stocken i plankor och brädor i okantat skick.


Okantat virke

Vi säljer virke till både företag och privatpersoner. Snickerifura, kantad eller okantad. Varje steg i processen är noga avvägt utifrån de krav som kan ställas på virke som verkligen ska hålla måttet. OLA NILSSONS SÅG OCH HYVLERI Regelvirke, okantat virke, sparrar, panel m. Vid speciella behov kontakta Ola.


Normal leveranstid inom detta 1-dagar. Om du vill veta leveranskostnaden kontakta oss via telefon eller mail. Ansgarius Svensson AB har fått medel från Europeiska jordbruksfonden för att investera i befintlig anläggning. Virket är inte beständigt mot röta och insekter.


Det luktar lite surt när det är nysågat. Ställ stolparna av 100x10 125x1eller 150x1virke mellan järnen på varje plint. Se till att de står lodrätt och i linje med varandra. Man räknar med att livslängden för ett faltak lagt med takbrädor i impregnerat virke är cirka år, något kortare för kärnvirke av furu eller lärk.


Som exempel: I Bygghus prislista tar man. STAMBLOCK AV GRAN Mått- och kvalitetsbestämmelser Allmänt: Virket skall tillredas av rotstock av frisk och rakvuxen gran för sågning av okantat virke till.


Det gamla sättet att såga golv- och takplank (brädgolv) var att klyva stocken och virket okantad, så kallad genomsågning. Inget fick gå till spillo. Den gäller inte för tropiska träslag. Producerar: sågat kantat och okantat virke, sågade eller hyvlade ämnen, komponenter och limfog samt massivt lövträgolv från enbart svensk råvara.


Okantat virke

Genom att varsamt och för hand hantera virket från sågning till färdig produkt kan vi säkerställa en god kvalitet och ett formstabilt virke.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.