fredag 17 januari 2020

Temperera choklad youtube

Temperera chokladen innan du börjar arbeta med den. Då blir den inte grå och matt utan glansig och stelnar dessutom snabbare. Hur du tempererar mörk choklad.


Konditor Stefan Johnson Petersén lär dig temperera choklad på minuter. Så här tempererar du choklad på ett enkelt och effektivt sätt. English subtitles available.


Description for non-Swedish speaking people below. Man tempererar choklad för att få den glansig, krispig och så den. Chokladen blir glansigare, håller bättre och får en finare konsistens om du tempererar den. Det är lite trixigt och tidskrävande, men med hjälp av.


För att kunna forma chokladen till rör eller att doppa konfekt i den måste du lära dig att temperera chokladen, eller snarare kakaosmöret som finns i den. Hembakat ger dig alla svar. Det enda fett i äkta choklad ska vara kakaosmör annars är den inte äkta enligt mig. Det är inte nödvändigt att temperera chokladen i hemmaköket, men all choklad som säljs i butik är tempererad.


Det gör man för att den ska stelna ordentligt. För att chokladen ska behålla sin glans och kunna användas till konditorbitar, måste den först tempereras. Det är varken svårt eller tar särskilt lång tid.


Vi visar hur du tempererar olika sorters choklad på bästa. Om du chokladdoppar något eller gör vackra dekorationer i choklad, tänk på att temperera den först. Härom veckan unnande jag mig själv för en gång skull att gå på en kurs och lära mig mer om hur man tempererar choklad och gjuter praliner. Det finns flera olika sätt att temperera choklad.


Jag hade turen som hittade ett gammalt nummer från tidningen BAKA med en artikel om just temperering. Så idag har jag övat mig på att temperera choklad. Beroende på vilken sorts choklad man använder är det olika temperaturer. När man gör chokladpraliner, godis av choklad och chokladdekorationer så behöver chokladen vara tempererad.


Med detta menar man att man arbetat. Snart är det stora dagen här, dagen som alla barn längtar efter. Något som hör julen till är väl allt godis med choklad. Att temperera choklad är en finess i. Skapat av Jonas Nilsson Pastrychef och medlem i det skånska kocklaget Skåne Kulinar Här bjuder jag på lite fakta om hur man tempererar Choklad.


Chokladtemperering När man tillverkar praliner är det viktigt att man tempererar chokladen innan användning. Detta gör man för att chokladen ska få. Det brukar vara få ställen i köket som man inte hittar choklad på. Varför tempererar man chokladen ? Nu är det hög tid för julgodis!


Temperera choklad youtube

Hur gör man då för att chokladen ska bli blank och hållbar på pralinerna? Jo, man tempererar chokladen för att den inte ska. För att choklad du doppat dina bakverk i inte ska smälta lika lätt i rumstemperatur och även behålla sin glans måste den först tempereras.


Jag tänkte temperera chokladen och undrar därför skulle man kunna blanda bakchoklad och block choklad. Och få en bra temperering? Chokladen får en finare yta och blir glansig när man tempererar den. Här kommer en enkel guide hur man gör, steg för steg.


Enkel guide för hur man temeprerar mörk choklad, mjölkchoklad och vit choklad från Söta saker. Lyckas med chokladen och chokladpralinerna. Stefan lär dig temperera choklad på ett enkelt och smart sätt utan marmorskiva.


Ympning är det enklaste sättet att. Det är ganska enkelt att temperera choklad bara man tar det lugnt och har rätt utrustning.


Tycker inte att du ska köpa nå´t halvfabrikat på tempererad choklad.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.