torsdag 23 januari 2020

Temperera choklad utan termometer

Temperera choklad utan termometer

Köp Termometer från Electrolux hos Elgiganten! Nordens bredaste sortiment av tillbehör till hemelektronik! Hitta De Bästa Erbjudanden Online! Spara - % På Online Shopping.


Delbetala i upp till månader. Jag ska här visa hur du snabbt tempererar choklad, utan termometrar och grejer. Allt du behöver är choklad och en mikrovågsugn. Vit choklad har inte samma kakaointensitet som mörk choklad, utan istället framhävs andra aromer mer såsom torkad.


För att kunna forma chokladen till rör eller att doppa konfekt i den måste du lära dig att temperera chokladen. Varför ska chokladen tempereras och vad. En tempererad choklad krymper. Att temperera choklad – Så här gör man.


Enkel guide för hur man temeprerar mörk choklad, mjölkchoklad och vit choklad från Söta saker. Vad innebär det att temperera choklad ? Har du någon gång funderat över hur praliner kan vara sådär vackert glansiga utan att smälta i rumstemperatur?


Vid maskinell temperering avläses temperaturen med en termometer. För att choklad du doppat dina bakverk i inte ska smälta lika lätt i rumstemperatur och även behålla sin glans måste den först tempereras. Genom att temperera chokladen tvingar man in kakaosmöret i den femte formen och. Jag har använt olika termometrar som jag har.


Temperera choklad utan termometer

Om du använder tempererad choklad från början kan du göra det enkelt för dig och bara halvsmälta den. Så att du inte förstör tempereringen, utan bara gör.


Temperera choklad utan termometer

Welch Allyn, Braun, Beurer med flera - köp billigt Online! Den kyler chokladen snabbt och bra. Plus en termometer så att du. Temperera choklad Julen närmar sig. English subtitles available. Description for non-Swedish speaking people below. Man tempererar choklad för att få den glansig, krispig och så den. Den blir alltså blank och hård för att man också ska kunna ta i den med händerna utan att den genast.


Inom loppet av sekunder visar termometern matens faktiska temperatur och gör det enkelt att kontrollera värmen på sås. Då blir den inte grå och matt utan glansig och stelnar dessutom snabbare. Tänk på att du alltid måste temperera om en choklad även om. Chokladen krymper inte utan riskerar.


Det finns flera fördelar med att temperera chokladen när du gör exempelvis praliner, dekorationer eller bakverk doppade i choklad. När man tempererar är det en fördel om man använder termometer som visar upp till 50C. När du tempererar choklad så ha en bra termometer. Tänk er en smarrig tryffel men helt utan tillsatt socker.


Mät med termometer så chokladen når grader. Hur tempererar man choklad då? Ivoire är en vit choklad utan alltför. Frysttorkade fruktpulver ger smak utan vätska och kakaonibs ger textur och.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.