torsdag 14 november 2019

Kall sås till torskrygg

Lätt och snabblagad fiskrätt med en supergod sås till. Torskrygg med ljuvlig sås ! Har du känt att torsken börjat upplevas tråkig både att äta och servera, då börjar det kanske bli dags att hitta något som väcker.


Prövade fram en ny kall sås – den blev himmelskt god. Passar bra att servera till all fisk. Skapa en ny samling (max tecken): Spara till din samling.

Goda och enkla recept med bilder steg för steg. Kall sås med lättkesella och wasabi. Till fisk passar både kalla och varma såser. Rätt sås till fisken gör måltiden ännu läckrare.


Låt såsen rama in rätten för en godare helhet. Gör en kall sås på gräddfil, crème fraiche eller yoghurt. Gott till fisk, till grillat eller att förbereda till buffén.


Limedressing Skaldjurspaté med saffranssås.

Jag minns att vi hade en god sås till panerad fisk i skolan för ca 6-år sedan. Beräkna ca 2g torskrygg per person. Panerad torskrygg med kall räksås spetsad. Fraspanerad torskrygg och vårlig kall sås.


Välkommen till mitt mat-liv! Ett liv fyllt av fart och fläkt och en himla massa mat! Gubben stod för matlagningen idag. Imorgon börjar han jobba igen och ansvaret lämnas över till mig.


Mycket god kall fisksås - en enkel sås som passar till fisk. Recept med bilder steg för steg. I beskrivningen kan du se mina omräkningar från gram till. Rör om då och då och se till så att den.


Hemligheten bakom en perfekt tillagad torskrygg stavas. Icakuriren, Vagabon Kalle Anka och Bamse. Fantastiskt god och lättlagad festrätt med torskrygg och räkor. Kokt potatis och en kall sås med dill och persilja smakar bra som tillbehör till fina fisken!


Digestivekex så passar den till.

Pepparroten varierar i smak så justera mängden. Till färsk torskrygg från islan egen panering och hemmagjord räkröra så vips blir den här vardagsklassikern en lyxig festmåltid.


Skriv gärna till vilken fisk ni har såsen till. Jag skulle vilja ha tips på någon god kall sås som passar till stekt torskfile. Ja precis den man dränkte tallriken med. Minns ni den kalla dillsåsen man fick i skolan?


Den absolut godaste såsen till. Lätt som en plätt men ack så gott. Det här behövs till personer: 7g torsk. Ugnsbakad torskrygg med senapstäcke.


En god kall sås gjord på yoghurt är inte heller fel. Zeinas sås till fisk är en succ. Varje gång jag lagt upp den har det blivit stor. En god sås på vitvin passar jättebra till alla typer av fisk och skaldjur.


Den är också mycket godare att göra själv – här med enkel steg för steg-video. Men på våren och sommaren kan man med fördel låta potatisen bli kall, nästan så det blir som en kall. Därför passar den perfekt till denna fräscha torskrygg. Låt det koka ner till halva mängden.


Lax, gädda eller torsk - vilka viner passar till fisk? Tänk dig spröd och fin torskrygg som lagas i ugn. Tänker tillaga denna fisken på nyårsafton och undrar vad du rekommenderar för sås till ?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.