måndag 15 april 2019

Olja trä mörkare

Just nu kampanj på Olja Trä. Jag har betsat mörkare på oljat trä, inga problem.


Om man ska slipa ner till " träet " så får man slipa mycket eftersom oljan tränger ner i träet en bra bit. Hellulu Tror jag sett nåt nångång där dom slipade o färgade en sliten ekbänkskiva mörkare Hur.


Söker en olja som gör träet mörkare och är bra mot fukt smuts osv till ett knivskaft.

När du ska olja altanen är det viktigt at använda en träolja med rätt torrhalt, så att oljan tränger in i träet. Jag skulle naturligtvis vilja skydda träet mot allsköns kladd som 1-åringen producerar, och också helst få det en hel del mörkare.


Hur du får ljust trä att se gammalt ut med stålull, äppelcidervinäger och svart te. Ju starkare te, ju mörkare nyans på träet. Kan jag applicera Mörkt ekvax på mina lackade möbler för att göra dem mörkare ? Nej, ekvaxet färgar inte träet.


Oljan «värmer upp» träet.

Förutom att en del träslag är mörkare än andra suger trä olika från ”stam till stam”. Hårdvaxolja kan kombineras med pigmenterad olja för att ge träet en annan nyans.


Gulnar, dock ej påtagligt tack vare den mörka infärgningen. Du kan skapa en snygg och slitstark yta på en köksbänk eller ett arbetsbord av stavlimmat trä med. Vi vill gärna ha effekten av olja vilket gör träet lite mörkare. Men undrar även vad ni rekommenderar för att ha så lite underhåll som möjligt.


Olja tryckimpregnerat trä Sommarprojekt - Måla grindar Behandla teakdörr. Laseringen av trä tillåter träets ådring. En bänkskiva i trä ger köket en varm karaktär. Våra träskivor är givetvis massiva och vi väljer alltid endast den högsta kvaliten.


Det går att göra golven ljusa eller mörka. Efter det fortsatte jag att arbeta med svampen och gnuggade in oljan i träet. Efter att oljan hade varit på skivorna i kanske minuter torkade jag bort all.


Men träet är väldigt torrt och har spruckit på några ställen. Utsidorna är lite mörkare än insidan av lådorna. Finns det någon olja som kan göra träet mörkare ?

Om inte så blir den mörkare av olja, kanske finns pigmenterad olja också. Denna bets ( mörk valnöt). Sugs oljan snabbt in i träet så fortsätter du att lägga på olja tills träet är mättat. Ju fler lager du lägger på desto mörkare blir ytan.


Underhåll- Det är bra om du oljar in träet för det är lite känsligt mot smuts eftersom att det är så ljust. Det kommer kommer att bli en djupare och mörkare. Träolja är viktigt för att hålla träet på t. Förläng livet på altanen eller trämöblerna genom att olja. Ekskivan slipas ner till rent trä innan den torkas av och stryks med.


Jag behåller det gärna någorlunda ljust men blir det aningen mörkare. Det ger samma riktiga träkänsla som obehandlat trä. Jag gillar känslan av olja.


Men visste du att mandelolja är väldigt användbart för att ta hand om material som trä ? Detta är vad denna olja kan göra för. Olja ger inget maximalt skyd men träet står emot väder. Sibirisk lärk har en naturligt fet yta som kräver speciell olja eller lasyr med förmåga att tränga in i träet. Tänk på att träet blir mörkare ju mer du oljar.


Torka bort överskottsolja Vänta cirka minuter och torka sedan bort överskottsolja med en trasa. Det brukar inte funka att betsa en yta till en ljusare kulör utan man får betsa mörkare om. Att betsa trä är ett snyggt sätt att. Tacksamt att bearbeta, dock med en mörk kärna som avviker i färg.


Olja gör att träet mörknar med åren vilket skapar en fin patina. Hur man mörkare Oljad Ek Oljad ek fungerar som en klassisk finish för heminredning.


Applicera oljan på en liten del av träet vid en tidpunkt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.