onsdag 10 april 2019

Fästa bärlina i grunden

Hej vårt hus har en grund med L-formade betongblock med frigolit isolering innanför. Själva betongen är inte direkt tjock, kanske. Funderar på att bygga en altan och utan att ha mätt så misstänker jag att jag måste fästa bärlinan i sockeln ( grunden ). En artikel som handlar om grundläggning där en bärlina används som grundbalk.


Grundtekniken som används kallas också för krypgrund. Utmed husgrunden fäster man en bärlina.

Fäst balkskorna i bär-linan med rostfri ankarskruv så att det blir lite distans under. Grunden i en uteluftsventilerad krypgrund är helt inbyggd men ventilerad genom öppningar.


Upplag för bärlina Inbyggnadslåda för. Skillnad mellan bärlina och golvregel är egentligen enkelt. Plintarna ställs i så kallade plintrader.


I plinten fästs en balksko i vilken man trär träbalkar. För att få ett snyggare slutresultat är det att föredra att grunden något mindre och.


Alternativt fästa i betongen så trallen kommer rakt under luftingen från grunden.

Skruva därefter in betongskruven. Den behöver inte vara slarvigt gjord utan kan lika väl ha uppstått på grund av missförstånd angående fästanordningen.


Om du inte har möjlighet att fästa en bärlina i fasaden kan du istället gräva. Rätt val av infästning för montering av bärlina. Oavsett vilken fasad du ska fästa.


Tänk på att nyare grunder är beklädda med en frigolitsarg som. Med plintar skapas grunden för att förvandla en ojämn. Stolparna som fäster i plintarna utgör här även stolpar i räckena. Bärlina Den undre delen av.


Brukar du också dra i några extra skruvar för säkerhets skull när du fäster tyngre saker. Förankra trädäckets bärlina i husgrunder av. Ska du borra och fästa i tegel? Här får du tips om hur du borrar och pluggar i en tegelvägg samt gör det själv beskrivning hur du borrar och fäster i tegel.


Börja med att välja om du vill ha din inre bärlina fäst mot husets grundsockel eller stående fritt intill huset. Fick tipset och inspiration av en herre som kallar sig Estwing på Byggahus. Sedan golvets bärlinor fästs mot plintjärnen så skall bärreglar monteras.


Efter att du har lagt grunden till din altan med plintar är det dags.

Det kommer även att bli färdiga jordpunkter man kan fästa jordklämman till. Det finns naturligtvis olika sätt, = bra eller dåliga på detta, Du kanske borde tala om vad för bärlina du talar om, och hur du skall fästa reglarna. Byggoteknik är ett teknik- och kunskapsföretag som utvecklar och säljer system för besöksräkning. Kunskapsbanken på byggoteknik.


Grunden är nu klar att gjutas, så imorgon kommer betongbilarna som planerat. Gängstång att fästa bärlina för altanen i. Fäst därefter takbalkarna i framkant. Temperaturen i grunden, som ventileras med inomhusluft, blir bara någon grad lägre än i bostaden. Vid de mer komplicerade ombyggnaderna som nämnts.


Franks träskruv använder du när du ska fästa bärlinan i. Förborra, bärlina och stolpar där.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.