tisdag 12 mars 2019

Parmesancreme gös

Vit fisk är lätt att smaksätta. Parmesancreme gör du enkelt själv. Du behöver bara ingredienser! Denna crème smakar ljuvligt till grillat eller stekt kött.


Jag tänkte dela med mig av ett recept som vi ofta återkommer till hemma hos oss. Det funkar lika bra att byta ut gösen mot torsk, hälleflundra eller liknande.


Det här receptet hade min sambo hittat i Sv kommer från Tasteline. Under mycket ståhej och aviseringar om att det Pågick Nåt Stort i Köket lagade han till det.


Halstrad gös med bräserad salladslök, kapris och dragon. Massamun curry med kyckling. Rostad blomkål med varmrökt lax och basilikasås. Gösen är mycket omtyckt för sitt fina kött.


Fisken tillhör släktet abborrfiskar och trivs i sjöar eller vikar som inte har. Finhacka schalottenlöken, lägg i kastrull och tillsätt vitt vin. Låt vinet koka ihop tills bara ett par matskedar återstår. En stekt gös med knaprigt bacon och len potatispuré.


Gösfilé är fantastiskt gott! Kolla våra recept, Gös med bacon och parmesancreme är gös på "Guide michelin" nivå. Tommys sommargös är gösfilé i foliepaket. Stekt gös med bacon och parmesancréme.


Parmesancreme gös

Jag är dålig på att äta fisk, eller snarare att tillaga fisk. Men det beror på att jag inte kan och jag känner mig osäker när jag ska tillaga det.


Tilltugg som verkligen imponerar men kräver liten ansträngning. Man kan även göra en förrättsvariant, gärna med lite machésallad som ger volym till rätten. Här kommer en rustik och matig sallad som står sig bra på egenhan som huvudrätt, eller som en del av buffé.


Vore så tacksam för hjälp. Rostade och milda smaker möter kryddiga knapriga. Smörstekt gös med pototto, kantareller och parmesanchips. Har den här bloggen gått från att vara en fiskeblogg till en matblogg?


Servera svalt till halstrad gös med svampsås. Ingredienser: 4gösfiléer à ca 2g eller någon annan fast vit fisk, salt och peppar, msk riven färsk ingefära, 2g broccoli. Cocktail på kungskrabba med tryffelmajonnäs och krutong Gravad gös, picklesmajonnäs och syrad lök i marmeladburk Cocktailsandwich med kräftskagen och. Grillad gös med spenat och beurre blanc.


Köttsoppa på älg och rotfrukter. Per Morbergs hemlagade äppelmos. Aprikoschutney med halstrad gös och bondbönor. Lättgjord Janssons frestelse.


Gös från trakten brässerad i vitvinssmörsås smaksatt med färsk ramslök och citron serverad med späda grönsaksprimörer samt potatis stompad med smör. Kvällar är bra, gös har bra mörkerseende och hugger även på natten. Dagtid brukar gösen gå längs med botten. Duration: minutes, seconds.


Parmesancreme gös

Gös i panna med vitt vin, grädde, betor och rovor. Matbloggaren Madeléne Hansson bjuder på vad hon anser vara världens godaste torskryggsrecept. Torskrygg med bacon och gräslök.


Parmesancreme gös

Det är grymt gott, tipsar hon.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.