fredag 8 februari 2019

Spräcka sten med kilar

Det vanligaste användningsområdet är för att spräcka större stenar i hanterbara delar. Alternativ till snigeldynamit. Det går fort och enkelt att spräcka ganska stora stenar med kilar, de största jag provat på är kanske uppemot kubikmeter.


Har köpt st kilar och kommer hyra en Hilti MDbergborr till helgen. Denna gamla metod är mycket effektiv för att dela stenblock och "bryta" bort berg med. Vi säljer spräck - kilar för 14mm, 16mm, 18mm, 20mm, 24mm, 28mm, 30mm, 32mm. Tillverkad i stål med varmsmidda bleck.


Bleck och Kil hålls samman av gummi för enklare applicering i borrhålet. Vi spräcker även mycket med kil. Denna metod är perfekt vid mindre jobb som tex. Metoden att spräcka berg eller sten med kilar är uråldrig och är ett ekonomiskt fördelaktigt alternativ till användandet av “snigeldynamit”.


Helt ofarligt att spräcka med värmestav, inget som flyger och far. Har du tillgång till en hyfsad slagborrmaskin så kan du spräcka bort stenar med dessa kilar, som är i vägen, eller tex. Fördelen med detta är att man kan spräcka sten nära hus.


Utrustningen gör att du kan spräcka stenar utan. Att spräcka berg med snigeldynamit kräver tålamod – men det blir bra. Stenen på bilden hade inte en enda spricka i sig efter två dygn.


Idealiskt att spräcka bort sten tex. Här spräcks det stenblock med hjälp av Stenkilar och kilbleck. Ena halvan av stenen blev en fin runsten, sista bilden.


Trädgårdsplattor och sten Med olika slags sten kan du sätta en helt egen stil och skapa nya härliga platser att. Problem med att flytta stora stenar på tomten? Weber informerar: Hitta rätt systemlösning för att spräcka sten ljudlöst. När weber demex blandas med vatten.


Behöver ni hjälp med att ta bort berg och sten ? Med stenspräckning spräcker vi berg, sten, klipphällar, betong och bergknallar m. Stenar väger mer än man tror och ibland finns de där man inte önskar. Man kan försöka spräcka stenen med handkraft, men om det inte går finns en expanderande. Täck in stenen med plast för att skydda mot regn.


Nu expanderar massan i borrhålen och spräcker stenen. Vi kan hjälpa dig med borrning. Spräck sten, berg och betong. Hur länge människan använt kilar för att spräcka sten vet jag.


Spräcka sten med kilar

När vi väl var ute och handlade så åkte vi in på Jula. Allent AB anväder en metod med krutpatroner i ställe för dynamit. Vid mindre mängder så kan vi använda.


Spräcka sten med kilar

Borra med borrhammare för kilar upp till 25mm och med. Det billiga, snabba och säkra sättet att spräcka och bli av med uppstickande stenar och bergklackar, större stenbumlingar, betongfundament mm. Stenspräckning är ett modernt och smidigt sätt att ta hand om sten, berg och betongfundament som är i vägen vid t. En sats spräckkil består av kil och bleck. Det är vibrationsfritt och åstadkommer ingen splitterverkan eller gasutveckling.


Spräcka sten med kilar

Till skillnad från snigeldynamit och spräck - kilar så sker spräckningen med. Ibland så tidigt att vi fått vara med och utveckla maskinerna vidare för de ska fungera optimalt ute i verkligheten.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.