torsdag 31 januari 2019

Domsjö bioraffinaderi

Domsjö bioraffinaderi

Eller i vart fall ett viktigt besked om. Här omvandlas förnybar virkesråvara till olika gröna produkter med vitt skilda. Allt man kan göra av olja kan göras bättre av skog. En företagsgrupp utreder möjligheter att starta ett bioraffinaderi i Domsjö.


En förstudie ska visa om det finns en marknad för produkterna, säger. Satsningen på ett fullskaligt bioraffinaderi bedöms ha goda förutsättningar. Vi är en del av lösningen.


Att allt större skogsarealer skyddsklassas kan få direkt inverkan på Sveriges industri och ekonomi. Det traditionella massabruket har utvecklats till ett bioraffinaderi i världsklass. Vidareutveckling av massa- och pappersbruk, sågverk, kraftvärmeverk m. Strukturutveckling Massaproduktion i Sverige.


Världsarvet Höga Kusten är ett av Sveriges populäraste besöksmål. Klicka för att se andra data om denna sida.


Av resultaten framkommer bland annat att en investering i ett bioraffinaderi har förutsättningar att bli. Om någon månad ges besked om projektet som kan skapa.


Domsjö - ett bioraffinaderi i världsklass. Nu utreds möjligheterna att bli världens största bioraffinaderi. Men för att klara råvaruförsörjningen. Bioraffinaderiet har sitt.


Sedan dess har tillverkningen styrts om från att ha varit ett massabruk till att bli ett bioraffinaderi. Vi kan mäta Klason lignin, syralösligt lignin, lignin i vätskor, kappa, kolhydrater, extraktivämnen, aska mm.


I slutet av september kommer besked om storsatsningen på ett bioraffinaderi blir verklighet. Intressant storsatsning i Domsjö. Domsjöfabriken är ett bioraffinaderi som förädlar virke till specialcellulosa – lignin och etanol. Fabriken har cirka 3anställda.


Investeringen är ytterligare ett steg i utvecklingen av vårt bioraffinaderi. Skogen och skogsindustrin har stora möjligheter att ta fram nya produkter och processer. Värdering av aktier och företag för att investera.


Stadens geografiska läge har genom tiden varit gynnsamt för både fiskare. På frågan vilka som varit de mest avgörande händelserna för det ledande bioraffinaderi. Det är investeringar i storleksordningen.


Domsjö bioraffinaderi

Letar du efter bygginformation? Använd Byggsök för att kostnadsfritt hitta byggprojekt, byggföretag, byggfakta och byggobjekt!


Verksamheten har under senaste åren utvecklats från ett traditionellt massabruk till ett modernt bioraffinaderi. Ett bioraffinaderi är en anläggning som producerar flera biprodukter – kemikalier, biodiesel, energi och kolfiber till exempel. Ola Hildingsson fick Industrins Stora Hållbarhetspris.


Domsjö bioraffinaderi

Om bygget blir av beräknas det enligt projektbeskrivningen kosta upp mot miljarder. Informationsmaterial från Skogsindustrierna. Sågverksföreningar där man bla.


Det finns projekt – och projekt. Under 00-talet sedan bruket knoppades. Jag är stolt att få visa vårt bioraffinaderi.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.