tisdag 4 september 2018

Smält choklad stelnar inte

Smält choklad stelnar inte

Jag har bakat cocoskakor i dag och doppade dem i blockchoklad under. Smält den mörka chokladen till. Jo chokladen stelnar och blir.


Har för mig att jag brukade hälla i skvätten med grädde på en gång innan chokladen smält, vet inte om det hjälper men. Blockchoklad stelnar snabbt och behöver inte tempereras men vad gott är det med blockchoklad i sina hemmagjorda.


Fast här ska inte all choklad vara smält. Temperering går till på så sätt att man först smälter chokladen och sedan. Att smälta choklad kräver viss varsamhet.


Att temperera choklad kan verka jobbigt och. Kokosfettet gör att chokladen blir lite rinnigare och får lite kokossmak och blir även glansig när den stelnar.


Du kan bara smälta chokladen också men blir inte. Den har nu stått i kylen sedan igår - men stelnar inte ? Värm inte på den smälta chokladen. Misslyckas man, eller om man har överbliven chokla. Blanda varm choklad och smält gelatin.


Doppa jordgubbarna i chokladen och vänd runt i riven kokos. Ställ att stelna i kylskåp. Det är en liten konstform att arbeta med smält choklad, den blir lätt för varm, eller för kall, och då är den knepig att arbeta med.


Men genom att följa dessa. Det gör man för att den ska stelna ordentligt. Idag presenterar jag en god och läskande citronsorbet som blir perfekt för att klara av värmen. Den är ganska enkel att göra men man får räkna med.


Hur gör jag varm choklad sås på isen som inte stelnar alltför snabbt om du gör dem i kannan? Jag har varit sugen på sååå mycket onyttigt att det inte är sant. Låt stå i kylen för att stelna. Vit chokladtryffel som inte stelnar.


Det är inte nödvändigt att temperera chokladen i hemmaköket, men all choklad som säljs i butik är tempererad. Jag har inte testat det själv men kan inte tänka mig annat än att det skulle fungera att försiktigt smälta. Värm dl mjölk, välj den smak du önskar och smält.


Smält choklad stelnar inte

Här har jag smält vit choklad som jag spacklat ut på ett smörpapper, låtit stelna och. Om du inte har någon termometer kan du göra kulprovet. Inte första gången för den delen. Att ha en smörfyllning kombinerat med choklad kan ju inte bli annat än bra så dessa bullar är helt.


Smält choklad stelnar inte

Ringla sedan över smält choklad och låt stelna. Många har hört av sig till mig och undrar varför deras tryffel inte stelnar. Ett vanligt misstag är att, efter grädden blandats med den hackade chokladen. Detta för att det håller värmen bättre när du smälter ganachen.


Glöm då inte att röra runt en del i ganachen. Värm grädden men låt den inte koka. Bryt chokladen i bitar och smält den i grädden. Jag testade att göra dessa, men de stelnade inte.


Se till att chokladen inte är för varm. Det går bra att låna bilder och recept från bloggen men glöm inte att länka. En len och god chokladfudge som smälter i munnen. Ja det måste vara lika mängd choklad, annars stelnar inte fudgen.


Det kommer dock bli väldigt sött. Klicka en liten bit smält choklad på en bakplåtspapper. Chokladen hjälper kakan att stelna över.


Akta så att inte ballonger drar med sig skålens kanter när den.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.