fredag 4 maj 2018

Kärl saol

Här nedan syns maskintolkade texten från faksimilbilden ovan. Below is the raw OCR text from the above scanned image. Visa mer information om DESTILLATIONSKÄRL. Däremot blir förhållandet till kanna inte klart: ”behållare, kärl för våta varor”.


Kärl saol

Jngen vptender itt liws och skyler. Amfora är ett tvåörat kärl. Det är ju så man säger: det orangea kuvertet. Efter ett år har en ny yta bildats som täcker stenten.


Vid stentinsättning i andra ledningar och kärl behövs inte blodförtunnande behandling. Betydelse, synonymer och översättningar finns. Böjningar: kärl, kärlet, kärl, kärlen. Egenskapen att kommunicera kärlen emellan gör att vattennivån står på samma nivå i samtliga anslutna kärl.


Kärl saol

Dragväg Den sträcka renhållaren måste flytta kärlet från hämtstället till hämtningsfordonet och tillbaks igen. Vi har av användare fått in önskemål om en röntgen-ordbok, som kan hjälpa allmänläkare att förstå och förmedla givna röntgensvar bättre. Samtidigt upptäckte jag att jag aldrig kunnat stava till klädstreck.


DT angiografi halsens och hjärnans kärl. Ja, användningen av pronomenet hen är här ett medvetet val. Dilation (eller dilatation) hänvisar till en utvidgning eller expansion i volym eller omfattning, motsatsen till sammandragning (konstriktion). Tio frågor om glaset – kärlet som länge var lyx.


Det finns flera olika tillstånd och sjukdomar som kan leda till njursvikt. Information om katolska kyrkan i Sverige, katolicism, katolska församlingar och var man kan fira katolsk mässa. På Gotland har man nyligen gjort ett stort silverfynd.


Kärl saol

Man önskar bestämma sammansättningen för en blandning av metan och etan och gör på följande sätt. Glas för återvinning sorteras i separata kärl för färgat och ofärgat glas medan returglaset returneras via affärerna till fabrikerna och.


Ett slutet kärl fylls med helium och vägs. Skadan som uppkommer gör att hjärtat inte orkar arbeta lika bra som förut. Njursvikt innebär att njurarna inte klarar av att rena blodet tillräckligt mycket. Vad av ytliga ådernät sklerosering på ben Ytliga ådernät kärlspindlar små kärl vener i hudens yttersta lager som bildar blå-röda.


Johan har ett kärl som enbart innehåller rent vatten. I kärlet häller han två olika saltlösningar, A och B, som enbart består av salt och vatten.


Ett delvis fyllt kärl med avtappningskran innehåller liter vatten. En stenos i ett kärl betyder att kärlet är förträngt men inte avstängt. Steril – är ett lånord från latinets sterilis som betyder ofruktsam.


Samtidigt som nytt vatten fylls på öppnas avtappningskranen varvid. Förr använde man också pinnar för att markera vad var och en fick dricka ur ett större kärl. Brädd” betyder kanten på ett vattenfyllt kärl och har inget med kärlets bredd att göra. Ordet dietetik (sid 8) är lite dubbeltydigt.


Fredrik Berglund leg läkare, med dr, Sollentuna. Apropå osäkerheten kring "synas". Själv minns jag att all mat man tillagade i kärlet efter ett tag hade en tendens att smaka ungefär likadant. Eftersom jag är pragmatisk som person har titlar inte varit så viktiga för mig, det är resultatet som räknas.


Men jag har insett att alla inte har den. SAOL hänvisar till dietik.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.