måndag 7 augusti 2017

Borra i klinker

Klyva och borra i kakel och klinker ? Här hittar du tips och beskrivning med gör det själv beskrivning om hur du borrar och klyver i kakel och klinker. Så här borrar du i kakel och klinker utan att skada materialet eller riskera fuktskador längre fram. Här är tipsen för kakelborrningen.


Borra i granitkeramik och klinker. Granitkeramik är det hårdaste materialet vi har i branschen. Att ta hål i såna plattor är en utmaning om man inte har rätt.


Efter en dryg halvtimmes borrande hade han. Det finns special borrar (Klinkerborr super står det på mitt kvitto) för detta på bla Höganäs och Beijer men de flesta kakel firmor har nog samma. Anpassad för borrning i kakel och klinker. Vi har prylar för dig som gillar att hamra, borra, skruva, mäta eller svetsa.


Borrar i alla hårda plattor som kakel och klinker upp till ritsstyrkataktegel och liknande. Vid håltagning i klinker bör man förborra med 4mm och sedan öka stegvis med max 4mm till önskad hålstorlek. För ökad livslängd och avverkningshastighet skall. Själva borrstålet tar stryk, borren tappar skärpan och blir i det närmaste värdelös.


Sedan är det såklart olika kvalitét på olika borrar, men kändes lite. Per Henrik Lundblom visar hur du borrar i kakel på rätt sätt. Specialborr för hård klinker, keramik, glasbetong och sten.


Att borra i kakel och klinkers är hårt och allt spricker gärna, använd absolut inte betongborr till den här sortens övningar. Som i ett tidigare inlägg finns.


Ska du sätta upp en ny spegel på badrumsväggen, eller kanske montera upp ett nytt badrumsskåp? När du borrar och kapar är det viktigt att du använder dig av rätt verktyg. Skulle du fuska med detta är risken att du förstör materialet du borrar eller kapar. Jag har precis renoverat mitt badrum med dyrt kakel och nu ska jag sätta upp alla badrumsinredning.


Det kan vara knepigt att borra snygga hål i kakel och du riskerar också att skada tätskiktet. Men det är inte längre nödvändigt att borra och skruva – se. Lägger man då klinker utan att först förstärka golvet kan det bildas sprickor i tätskiktet där fukten kryper ned.


Här följer ett väldigt bra tips för dig som ska borra i kakel eller klinker. Behöver man ha nån särskild borr om man ska borra i klinker ? I kakel har jag borrat och det har gått bra, men klinker är ju hårdare.


Borrar man i hårt material bör man slå på borrmaskinens slagmekanism. Vid borrning i tegel och klinker kan man använda vanliga murverksborrar. Diamanttorrborr Torrborr Diamantkapning, -slipning och -borrning.


För håltagning i kakel, klinkers, sten och andra hårda material. Passar sladdlösa skruvdragare och. Många drar sig för att borra om det är hårda material som ska forceras. Här får du bra tips på hur du gör och vilken borr du ska använda men även.


För små hål - upp till cirka mm - kan det fungera med ett hårdmetallborr. Här får du tips, beskrivning och instruktioner med förklarande fotografier när du ska borra i betong, betongväggar och golv. Vi har VVS installatörer där vi renoverar badrum mest.


Borra i klinker

Våra borrar används flitigt i kakel och klinker. Tidigare tog det flera timmar per dag bara för att.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.