fredag 7 juli 2017

Cashewfrukt

Växten kommer ursprungligen från nordöstra Brasilien där den på. Ett av det bästa med att resa är alla nya smaker! Jag fick uppleva flera nya under mina få dagar i Malaysia.


Cashewfrukt

En av mina nya bekantskaper blev cashewfrukt. Ekologisk hudvårdsterapeut som älskar kraften i det naturliga. Hållbarhet, medvetenhet, medmänsklighet, ödmjukhet, balans Skapare.


Tänk på att forumet är till för att sprida tips och råd om resor. Visa respekt och använd alltid en vänlig ton. Det är inte tillåtet att göra ett inlägg i. Men det är sött och syrligt ljuvligt i både efterrätter och mat! Här finns alla våra mumsiga fruktrecept att njuta och inspireras av.


RawBite är en ekologisk frukt- och nötbar som tillverkas av 100% naturliga, ekologiska och raw ingredienser. Baren är helt fri från mjölk. Mandeln växer inuti blomman på ett mandelträd. Nötter kan komma från extremt många olika platser.


Som du ser på bilden här uppe så växer cashewfröet (nöten) under en paprikaliknande frukt som kallas cashewäpple. Det finns alla möjliga smaker. Här i favelan kan vi köpa guava, acerola, umbu, cashewfrukt, graviola, mango, passionsfrukt, ananas, kokos och jordnöt.


Bilden nedan är på färsk cashewfrukt, den är lånatd från Chef Vino där du kan läsa mer om den annorlunda nöten. Cashew, frukt smoothie, dl. De växer i träd och bildas på en cashewfrukt. Reflektioner om utveckling, bistån rättvisa och vardag.


Innan vi kom fram till mangroveträsket så fick vi se hur cashewnötter växte. Under varje frukt finns en cashewnöt inkapslad i ett hårt.


Några foton från stranden i Bilene där jag tillbringat nyårshelgen. Utmärkt ställe för läsning och reflektion (och ett och annat bad). Vad är väl en flodbåtstur i Amazonas? Backpackings Sebastian hoppade på en brasiliansk flodbåt som tog honom djupt in i det orörda Amazonas.


Avslutade med att smaka cashewfrukt och fick se att cashewnötter växer med en frukt. Det var gott, smakade som syrligt äpple. Ladda ned fantastiska gratis bilder om Trädgårdsodling.


Kokos, mango, cashewfrukt, pitangi, banan och andra frukter dinglar och mognar i trädgårdens träd och buskar. Apor har jag bara sett snabba skymtar av.


Cashewfrukt

Jo vi har faktiskt blivit lite solbranda ;) blivit bjudna pa cashewfrukt av var nya kompis Louis. Han ar en riktigt trevlig prick! Mer envis födelsemärken kan dra nytta av cashew frukt (inte nötter) ut på mullvad.


Upprepa dagligen i två till tre veckor tills mullvaden är borttagen. I parken utanför vårt hus växer också mangoträd och dessutom cashewträd. På en cashewfrukt växer en cashewnöt.


Cashewfrukt

Dessa nötter är kanske den mest kända delen av cashew frukt. De betraktas som små frön, och de kan växa individuellt eller i kluster. Detta är en cashew frukt med cashewnöten högst upp.


I detta tillståndet är nöten giftig. En annan sak som jag oundvikligen, men därmed inte med behag, upptäcker är att människor i min omgivning faktiskt blir sjuka i de sjukdomar, som jag i Sverige.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.