fredag 26 maj 2017

Skära glas med aceton

Missa inte vår grymma rea under Black Friday. Stort utbud av glas till alla tillfällen och drycker! Stort sortiment inom möbler, inredning och köksartiklar till oslagbara priser.


Här hittar du utförlig information, gör det själv beskrivning med förklarande fotografier som visar hur man arbetar och skär i glas. Linda garnstumpen runt flaskan där du vill att den ska delas.

Den här videon handlar om kapa en glasflaska. Börja med att knyta ett snöre runt. Ordning och reda i köket med minibyr.


Hade länge tänkt att jag skulle testa att skära av glasflaskor och skapa massa saker med det. Men ett tips är att ha på sig glas - eller. Tryck till hårt med glasskäraren när du skär i glaset.


Nu har jag äntligen testat att skära i glas.

Och det gick kalas på första försöket. Att skära tunnare glas upp till ca 3. De funkar bra efter lite träning = visst spill får man räkna med i början. Det blir ju väldigt vassa kanter när man skär glas. Annelie visar i en kort video hur man enkelt skär i glas.


Hur man skär en flaska halv med sträng och aceton Skär en flaska halv med sträng och aceton är en spännande och billiga. Glasskärare är ett verktyg för att skära glas med, oftast är det fönsterglas som bearbetas.


Skär glas gör man inte i egentlig mening, verktyget ritsar en. Skär max gånger med skäraren på glaset och bryt sedan av det ( snett nedåt, lämpligen vid en bordskant ) Om du drar flera drag med skäraren så.


Sedan avfetta ytan med bensin, lacknafta eller aceton. Torka torrt med en tidning eller trasa, lämnar inget ludd. Glaset måste ligga an mot skivan, annars finns risk att glaset börjar spricka innan du dragit färdigt ritsen med glasskäraren.


Från Experimentskafferiet, Sigtuna kommun. I denna undersökning används aceton. Det är klassat som hälsoskadligt. Jag har köpt en bryttång som är bra för att dela det skurna glaset.

Annars är det bra att bryta med. Lär dig att skära glas själv. Ta ett billigt fönsterglas och öva att skära remsor i det.


I början av juni arrangerade jag en workshop i hur man skär i gamla glasflaskor med kreatören Fia Sjöström som lärare. Hur man skär en glasflaska med en sträng Detta trick är bra för att visa dina vänner som du kan skära glas med snöre. Den nedre halvan av flaskan kan göra en. Jag har aldrig gjort det själv men vet att det är så min glasmästare gör.


Härdat glas kan man inte skära och knäcka med en vanlig glasskärare. Kan jag Skär ett ark akryl Glas Med Utility Knife? Akrylglas är stark, splittersäkert och ett substitut för äkta glas. Materialet används i en mängd olika.


Han hämtar glas från sitt glaslager och skär till rätt storlek på fri hand. På skolorna lär de ut att man ska mäta noga och skära med linjal.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.