fredag 24 februari 2017

Borra hål i glasskiva

Upptäck vårt stora sortiment av elektronik och automation. Jag måste göra hål i en glasskiva och undrar om jag själv kan borra ? Borra i glas - Hej på er där. Det är skillnad på dem, de på stengalleriet är det inte hål i mitten på de små borrarna. Clas Ohlsson har dem med också.


För att borra i glas måste man använda särskilda glasborrar med egg av härdad metall.

Gör en liten "damm" av kitt eller spackel runt det. Hur gör man för att borra ett runt hål i en glasskiva ? När man borrade hål i glas förr, innan moderna verktyg, så använde man terpentinbad. Lägg hela föremålet i en skål med terpentin. Kan de kosta att få 4st hål (2st 22mm och 2st 5mm) hål gjorda i en glasskiva ? Har försökt söka efter detta i forumet.


Skall sätta en 6mm ohärdad glasskiva som stänkskyd jag måste dock göra hål i glaset för elkontakterna. Jag har försökt att göra hål i härdade glasrutor, jag kommer halvvägs hur fint som helst, sen pang.

Vi ska också sätta upp glas i köket i sommar. Planen är att låta en glasmästare borra hål i hörnen på glasskivorna och sedan skruva upp dem med en. Ska du bara borra 1-hål så är det mycket bättre att anlite en glasmästere.


Tror hålet inte blir runt, att det blir små sprickor i glaset. Om du ska borra igenom någonting blir hålet snyggast från det håll du borrat ifrån, baksidan riskerar alltid att bli lite flisig. För att ventilationen ska duga så bör man ju ha ventilation nertill o inte bara i taket så att borra hål.


Då skulle jag nog välja att ta bort en glasskiva. Hur man borra små hål i Glasplattor Du behöver inte köpa dyra vägg konst eller sol fiskare för dina fönster. Allt du behöver göra är att återanvända.


Jag skulle vilja göra en stor Glas-skål till ett handfatt i badrummet. Hur man borra ett hål i en glasplatta Eftersom diamant är hårdare än glas, används diamant borr för att borra en glasplatta.


Med en roterande borr med en drill. Oftast är detta en plåt men man kan också använda en härdad glasskiva eller en stenskiva. Det borde väll inte vara en omöjlighet att borra ett hål i glas. Granitkeramik är det hårdaste materialet vi har i branschen.


Att ta hål i såna plattor är en utmaning om man inte har rätt. Jag gjorde ett hål i den storleken i en glasskiva. Nu har jag inte borrat hål i just diabas.

Gör hålen i en stabilare kontruktion tex stapelborrmaskin. Det är inte svår att borra hål i glasflaskor att gänga en lampa är sladden igenom. Däremot måste du ha lämplig utrustning. En borr press är det bästa.


På filmen visar han hur han gjorde. Glasflaskor finns i vackra färger eller former som kan. Vi har inte tänkt ha hål på glasskivan utan. Det går väl att skruva fast glaset åxå, borra och.


Vår glasskiva står på diskbänken och låses upptil. Hål och utskärningar i glas. Avståndet från kant till hål med mindre än mm.


Foto: GlasGiganten AB Om Bordsskiveglas Bordsskiveglas är en dekorativ glasskiva för stora som små bord. De kan vara fyrkantiga, rektangulalära, runda, ovala. För borrning av rena och exakta hål i trä.


Räfflade träpluggar av bok.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.